Nová vlajková loď Nokia by měla být poháněna Snapdragonem 835

25

Značka Nokia se začne v příštím roce opět objevovat na chytrých telefonech. Prvních modelů bychom se měli dočkat již koncem února. Na řadu následně přijde i údajný vlajkový model Nokia P, který má být vrcholem nabídky. Důkazem budiž nasazení procesoru Snapdragon 835.

Článek aktualizován o doplňující informace ohledně přiložených fotografií.

Nokia P
Na snímku má být zachycena zadní strana údajného prototypu Nokia P, obrázek čelní strany s vlajkovou lodí nesouvisí

Finská společnost HMD vlastnící práva na značku Nokia již oznámila, že chytré telefony s logem legendární Nokie přinese v příštím roce. Prozatím se musíme spokojit jen se základní novinkou v podobě modelu 150. Prvních chytrých telefonů bychom se měli dočkat na veletrhu MWC 2017 v Barceloně, kde se však představí spíše níže posazené smartphony. O některých se již čile spekuluje. Značka Nokia by se nicméně později měla navrátit i do nejvyšších tříd. Objevily se totiž spekulace o tajném modelu Nokia P a podoba zřejmého prototypu také unikla skrze sociální síť Weibo. Na snímku však můžeme brát v potaz snad jen zadní stranu. Snímek čelní strany totiž připomíná spíše klasickou Nokii s klávesnicí.

TIP! Telefony Nokia pod společností HMD opět ožívají, novinky se blíží

Její výbava by měla stát na zbrusu novém procesoru Snapdragon 835, který je vyráběn 10nm technologií. Podpoří jej 6GB operační paměť nebo 23megapixelový fotoaparát s optikou Carl-Zeiss. Pokud zde bude navázáno na výkony posledních Lumií, je se po stránce kvality fotografií jistě nač těšit. Displej, jehož úhlopříčka se bude pohybovat těsně nad hranicí 5 palců, by měl nabídnout Quad HD rozlišení. V tuto chvíli není zřejmé, kdy by mohlo dojít k představení. Je však pravděpodobné, že se tak stane až v průběhu roku 2017.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Michal
Psal jsem to u konkurence, tak to sem zkopíruji rovněž:
Nechci vám kazit radost, ale tahle fotka je
1.) snad rok a půl stará a mluvilo se již kdysi o ní jako o nástupci Lumia 930
2.) to vůbec není vlajkový model, protože pozorní čtenáři si všimnou jasně viditelných obrysů tlačítek na čelní straně telefonu, tzn. že se vůbec nejedná o smartphone, ale o klasický tlačítkový telefon za pár stovek.
David Novotný
David Novotný
Jasně... Tak proč má regulaci hlasitosti a odemykácí tlačítko na pravé straně?
Martin
1rok starý concept na Nokii http://www.concept-phones.com/nokia/nokia-smartphone-leaked-htc-a9/ kterou zde máte jako údajný prototyp P.
Blue Sun
Blue Sun
Jo jo, slibem nezarmoutíš...
Nokia je mrtvá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze