Nová Nokia na obzoru? Unikají informace o modelu D1C

14

Možná ještě v letošním roce bychom se měli dočkat prvního chytrého telefonu, který na sobě ponese logo Nokia a půjde tak o začínající model zcela nové éry těchto telefonů. Dalším důkazem testování je únik prvních informací o modelu D1C.

V srpnu letošního roku bylo potvrzeno, že se telefony Nokia opět vrátí. Již několikrát jsme slyšeli o chystaných modelech, naposledy to bylo koncem srpna. Tentokrát se přístroj s označením Nokia D1C objevil v benchmarku GeekBench 3. Ten nám poodhalil střípky z pravděpodobné výbavy budoucí Nokie. Základ bude tvořit osmijádrový procesor Snapdragon 430 s taktem 1,4 GHz, kterému asistuje 3GB operační paměť. Už jen z těchto údaje lze odhadovat, že by Nokia mohla zamířit přibližně do střední třídy.

TIP! GLOSA: 4 věci, které (ne)chci od nové Nokie

Nokia D1C

Mnoho dalšího však benchmark neodhalil, a tak můžeme doplnit, že o grafickou akceleraci se postará Adreno 505. Systémem už bude samozřejmě Android ve verzi 7.0 Nougat. Další informace k dispozici nejsou a neznáme ani případný termín představení. Je klidně možné, že se tento konkrétní model nikdy nedočká finálního provedení. V každém případě bychom o Nokii v letošním roce ještě měli slyšet.

Zdroje: browser.primatelabs.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Party
Hlavně ať soudruzi z Nokie udělají něco s hw vysouvací landscape qwertz! Pak bych snad byl ochoten přejít i na Android. HW klávesnice od BB, který jediný má ještě nějaké relikty těchto founů, jsou totiž ve srovnání s klávesnicemi starých Nokií k ničemu...
mental.disease
Kombináciu S430 a 3GB RAM má aj Xiaomi Redmi 3s Prime.
K HW klávesnici - to by bola samovražda ešte pred vstupom na trh..
pat
Hlavne nech maju nokie originalny svoj dizajn

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze