Znovuzrozená Nokia představila model 150. Nabídne jen základ

15

Znovuzrozená Nokia pod taktovkou společnosti HMD Global představila první telefon, který se brzy podívá k zákazníkům. Jedná se o model 150, tedy o klasický telefon s alfanumerickou klávesnicí. Velmi potěší cena, která se s jistotou vejde pod tisíc korun, zákazníci mohou zavzpomínat i na legendární hru Snake.

Finská Nokia, na kterou aktuálně vlastní licenci společnost HMD Global, představila zákazníkům a světu svůj první telefon. HMD Global začíná velmi pomalu, světu totiž ukázala základní model s označením Nokia 150, který nenabídne téměř nic. Na své si přijdou milovníci klasických telefonů, velmi potěší i koncová cena 26 dolarů, tedy zhruba 800 korun včetně daní.

Nokia 150

Nokia 150 má mimo klasické klávesnice také displej s úhlopříčkou 2,4 palce a rozlišením QVGA (240 × 320 px), Bluetooth, FM rádio a VGA fotoaparát s přisvětlovací diodou pro zachycení momentek. Potěší také slot pro paměťové karty microSD a MP3 přehrávač.

Nokia 150

Nokia 150 vsadila na klasický microUSB konektor, skrze který se bude novinka také dobíjet. Baterie s kapacitou 1 020 mAh by měla zaručit až 25denní výdrž v pohotovostním režimu. Nokia nezapomněla ani na dosazení legendární hry, hada Snake, jen v mírně inovovaném kabátku.

Nokia 150 bude existovat ve dvou variantách, o trochu dražší model disponuje i slotem pro dvě SIM karty. Nutno podotknout, že ani samotný design novinky neurazí, za zhruba 800 korun jde stále o velmi solidně zpracovaný model. Telefon se začne prodávat během 1. čtvrtletí roku 2017, k dispozici bude v Evropě, Asii a Africe. Do Ameriky tak zřejmě zavítá až se zpožděním.

Technické parametry Nokia 150

Kompletní specifikace
Konstrukce118 × 50,2 × 13,5 mm, 81 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,4" (240 × 320 px)
Fotoaparát0,3 Mpx, LED dioda
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémNokia S30
Akumulátor1 020 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2017,

Zdroje: nokia.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
hjuik
Nádhera.Mám radost,tuhle Nokii určitě koupím:-)
.
Operační systém Series 30 a foťák v tomto mobilu jsou použitelné opravdu z velké nouze, lépe řečeno nepoužitelné.
Miki
Tisíc krát recyklovaný telefón. Použiteľný iba ak na telefonovanie aj to s príšerným zvukom.
John
Doufám že oživí i Meego,,,

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze