Nová generace skládaček od Samsungu údajně oslní zvýšenou odolností

6
Nová generace skládaček od Samsungu údajně oslní zvýšenou odolností
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Namísto dosavadní odolnosti dle IPX8 bychom se měli dočkat IP58
  • Telefony by tak byly do určité míry odolné i proti prachu

Samsung je právem považován za průkopníka v oblasti ohebných smartphonů a dnes má ve svém portfoliu například i cenově dostupné skládací véčko „pro masy“. Každoročně pak své foldables vylepšuje a kromě očekávaných inovací v oblasti výkonu (a snad i výdrže) se letos údajně můžeme těšit na ještě vyšší odolnost.

Nejnovější ohebné modely od Samsungu se přitom chlubí nadstandardní odolností IPX8, kterou mohla jihokorejskému výrobci konkurence dlouhou dobu pouze závidět. Novinkou má být pak nejen vysoký stupeň odolnosti proti vodě a vlhkosti, ale také vůči prachu, konkrétně dle standardu IP58, který je jen jedno číslo za vlajkovou odolností telefonů běžné konstrukce, tedy IP68. Navzdory ohebné konstrukci s pantem by si tak měly nové foldables poradit i s prachem, ovšem jestli to bude pravda, se dozvíme až během oficiálního představení, které tentokrát proběhne v Soulu ke konci července. Dodejme také, že prachové částice různých velikostí a nejrůznější smítka, která do této kategorie spadají, jsou obvykle důvodem poškrábaného displeje, uvidíme tedy, jak si Samsung poradí i s tímto aspektem.


Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Je to dobrá zpráva, ale zase sem četl že ten nový pant u foldu a flipu znemožní používat zařízení v režimu na půl..
mobilni-telefony.heureka./samsung-galaxy-z-flip3-5g-f711b-8gb-128gb/#prehled/ tak jak je to na obrázku to už nepůjde tahle otevřít jen na část a prý se rovnou narovná..
Janek Fanek
Janek Fanek
Je to věc názoru, řada výrobků se dodává bez označení krytí a přesto mohou být srovnatelná s výrobky s krytí. Důležitější je, jakým způsobem a v jakých podmínkách je zařízení používáno. Mám několik různých výrobků, které mají jak krytí IP, tak i bez krytí. Rozdíl je nepatrný, protože je používám v dobrých podmínkách. U skládacích mobilů je situace jiná, náchylnost display k poškození je mnohem vyšší a to částečná ochrana podle IP 58 nemůže zcela vyřešit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze