Nová generace Lifebooků od Fujitsu přináší Intel Broadwell

1

Nové procesory Intel Broadwell rozdmýchaly vody výpočetní techniky a každý výrobce chce mít notebook s těmito procesory. Fujitsu se vydalo cestou rozsáhlé obnovy portfolia a uvedlo hned několik notebooků ať už konvertibilních nebo klasických. Pojďme se nyní na všechny detailně podívat.

Pátá generace procesoru Intel z řady Core vPro, mobilita a dlouhá výdrž. To jsou hlavní přednosti novinek, jež rozšiřují oblíbenou řadu notebooků Lifebook a tabletů Stylistic. Fujitsu tak reaguje na trend, kdy firmy nabízejí svým zaměstnancům možnost zvolit si své vlastní zařízení, které nejlépe vyhovuje jejich individuálním potřebám. To je umožněno díky konfigurátoru, který nabízejí někteří obchodníci, a to i u nás.

Fujitsu Lifebook S935

„Zjistili jsme, že soukromé společnosti nyní chtějí dát svým zaměstnancům širší výběr v oblasti firemních notebooků. Ve Fujitsu umíme nabídnout širokou škálu notebooků a tabletů, a tak jsme při přípravě nových modelů oblíbené řady LifeBook využili příležitost standardizovat dokovací stanice a vyřešit tak každodenní nepříjemné starosti uživatelů,“ vysvětluje viceprezident Fujitsu pro výpočetní techniku Jörg Hartmann. „Produkty Fujitsu jsou tak díky koncepci zaměřené na člověka zajímavější pro uživatele a zároveň pomáhají firmám snížit výdaje.“

Fujitsu Lifebook T725 a T935

Nové notebooky Fujitsu nabízejí prodlouženou dobu provozu na baterie (model S935 dokonce zvládne běžet 24 hodin na jedno nabití) a mají vyšší výkon. Nové modely, které rozšíří řadu Lifebook, mají klasický vzhled a všechna zařízení 2v1 i dva ultrabooky nabízejí dodatečné možnosti, jako jsou pohodlné dotykové obrazovky a nezbytné funkce pro firmy, např. modul TPM a čtečka SmartCard.

Fujitsu Lifebook U745

Vybrané novinky z řady Lifebook jsou rovněž kompatibilní se standardizovanou, univerzální dokovací stanicí: Replikátor portů v řadě LifeBook mohou uživatelé nyní použít s osmi různými počítači, včetně notebooků, ultrabooků, zařízení 2v1 a dokonce mobilních pracovních stanic.

Nové modely, které přibyly do řady Fujitsu Lifebook a Stylistic:

  • Notebook Fujistu Lifebook S935 – všestranný, lehký notebook s úhlopříčkou 13,3", nabízí mobilitu lidem, kteří hodně cestují, neboť nabízí až 24 hodin provozu. Záleží samozřejmě na druhu používání. V těle notebooku je také zabudovaný snímač Fujitsu PalmVein4 pro zvýšení zabezpečení.
  • Tablet PC Fujistu Lifebook T935 – 13,3" zařízení 2v1, spojující flexibilitu tabletu s výkonem, dlouhou výdrží na baterie a supertenkým designem ultrabooku. Jedná se v podstatě o zástupce tablet PC, jelikož displej je otočný o 360° na jednom kloubu.
  • Tablet PC Fujistu Lifebook T725 – jedná se o menší 12,5" zařízení 2v1, které lze zasadit do nové dokovací stanice, jejíž konstrukce umožňuje uživatelům optimalizovat produktivitu prostřednictvím modulární zásuvné koncepce – optickou mechaniku je možné nahradit druhou baterií, druhým pevným diskem či nechat místo prázdné a snížit hmotnost. Opět se jedná o typ zařízení tablet PC.
  • Notebook Fujistu Lifebook U745 – 14" Ultrabook, jež přináší to nejlepší profesionálům toužícím po optimální mobilitě a vyžadujícím plnou konektivitu jako například výstup VGA. Rovněž přidává dodatečnou vrstvu zabezpečení v podobě snímací technologie PalmVein4 a kompatibilitu s novou dokovací stanicí.
  • Tablet Fujistu Stylistic Q775 – 13,3" tablet a široká škála možností konektivity, zahrnující LTE, Bluetooth a dokonce NFC. Tak by se dal stručně charakterizovat Stylistic Q775. Dále nabízí možnost snímače Fujitsu PalmVein4 pro zvýšení zabezpečení

Fujitsu PalmVein4 je vestavěný snímač s technologií PalmSecure a ověřuje identitu prostřednictvím jedinečné struktury žil v dlani. Jedná se o poměrně mladou technologii, která je velmi přesná. Z pohledu zabezpečení je dokonce lepší než snímač otisků prstů. Velmi užitečná vlastnost pro podnikovou oblast.

Jak je u Fujitsu zvykem, bude na výběr z mnoha možností výbavy. Srdcem všech modelů bude procesor Intel Core i5-5200U (2× 2,1 GHz až 2,7 GHz), i5-5300U (2× 2,3 GHz až 2,9 GHz) nebo i7-5600U (2× 2,6 GHz až 3,2 GHz). V případě Lifebooku T725 bude k dispozici varianta i s procesorem Intel Core i3-5010U (2× 2,1 GHz). U všech zmíněných zařízení bude maximální hodnota operační paměti až 12 GB, výjimku tvoří Stylistic Q775, který může mít maximálně 8 GB RAM. Grafické čipy jsou samozřejmě integrovány, jedná se konkrétně o Intel HD 5500. Zajímavé je, že si budete moci vybrat mezi několika předinstalovanými operačními systémy, konkrétně se jedná o Windows 7 Professional, Windows 8.1 a Windows 8.1 Pro, všechny verze jsou v 64bitové variantě.

Fujitsu Stylistic Q775

Co se týče úložného prostoru, bude na výběr z SSD disků, SSHD disků a klasických pevných disků. Krom T725 budou všechny modely mít v nabídce až 512GB SSD, T725 je omezen na 128 GB. Všechny modely budou mít i možnost osazení až 500GB SSHD disk, ale Q775 touto možností disponovat nebude, ten je omezený jen na SSD disky. A opět k T725, ten bude mít v nabídce i pevné disky, a to až v kapacitě 500 GB, bohužel jen s 5 400 otáčkami za minutu.

Ceny a dostupnost se liší podle parametrů a regionu. Takže zatím nejsou známé žádné podrobnosti.

Zdroje: fujitsu.com

Diskuze ke článku
Vojtěch Vincze
Vojtěch Vincze
Konfigurovatelné notebooky mi docela chybí, i když pár firem je nabízí. Někdy mě úplně vytáčí, když má třeba HP např. 15 modelů HP 450 a já nejsem ani schopen dohledat, ve kterém je M.2 slot pro SSD... Nebo mají model, kde je slabý procesor a dedikovaná grafika a vedle model s i5, ale intergrovanou grafikou, případně vyvážený model, ale jenom s Win 7 Home Edition :-)...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze