Nokia zanevřela na PenTile, Lumia 900 má klasický RGB displej

4

Uznavači RGB displejů a budoucí zákazníci výrobce Nokia mohou slavit. Společnost se totiž rozhodla upustit od technologie PenTile, používané ve dvou posledních modelech Lumia a jejich vlajková loď Nokia Lumia 900 se bude honosit opět RGB displejem.

Nokia to oznámila prostřednictvím oficiálního tweetu a my doufáme, že se toho bude držet i nadále. Zatímco na první pohled rozdíl mezi oběma mřížkami pixelů není patrný, displeje s technologií PenTile mají takřka polovinu červených a modrých subpixelů, což zapříčiňuje méně ostrý a živý obraz, který lze najít v tradičních RGB displejích.

TIP! Přečtěte si o představení nové vlajkové lodi společnosti – Nokia Lumia 900.

Nejnovější Nokia Lumia 900 se má navíc pochlubit displejem o úhlopříčce 4,3 palce, kde by byl rozdíl ještě patrnější (starší Lumie mají úhlopříčku 3,7 palce). Rozlišení pak zůstane stejné, 800 x 480 pixelů, což doufáme nebude tolik patrné. Pro srovnání několika druhů displejů a více informací o každé technologii mrkněte do našeho speciálu.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
huja
V cem je 900 lepsi nez n8 a n9, aby se mohla stat vlajkovou lodi vyrobce? mozna tak vlajkova lod s wp, ale celkove je oproti n8 hur vybavena(foto,hdmi,pametovky)
Viliam Valent
Súhlasím, N8 je zatiaľ neprekonaná, na vlajkovú loď majú N800/900 dosť mizernú výbavu, ale je to dané najmä použitým systémom. Nevidím preto jediný dôvod, prečo by majitelia mali svoju N8 meniť, jedine by si pohoršili.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze