Nokia uvádí aplikaci refocus pro všechny Lumie s PureView

27

Majitelé Lumií s technologií PureView se konečně dočkali. Nokia pro ně vydala aplikaci Refocus, která po vzoru unikátní fotohračky Lytro umožňuje přeostřovat již vyfocené snímky. Kromě přeostřování nabízí aplikace i barevné efekty a výsledné fotografie je možné přímo z aplikace pohodlně sdílet na internetu.

Nokia Refocus je určený pro scény s velkým kontrastem v hloubce ostrosti, jako jsou například makro záběry. Na rozdíl od Lytro, které pracuje se surovými obrazovými daty, funguje Refocus na jednodušším principu. Fotoaparát v podstatě vyfotografuje sérii 2 - 8 pětimegapixelových snímků s odlišnou hloubkou ostrosti, které aplikace složí do jednoho. Jejich počet přitom závisí na vyfotografované scéně.

Nokia Refocus

Klepnutím na libovolné místo na výsledném snímku se na něj zaostříte. Kromě zaostření může přidala Nokia do aplikace funkci Colour pop, která byla oblíbená již v předchozích aplikacích Nokie na úpravu fotografií, jako je například Nokia Studio Creative. S použitím kapátka, které se nachází napravo od hledáčku, při klepnutí na místo na snímku ho nejen zaostříte, ale zároveň odbarvíte jeho okolí.

Funkce aplikace Nokia Refocus

Při sdílení se fotografie nejprve uloží do SkyDrive a následně je přes refocus.nokia.com vytvořen odkaz na stránku, kde si můžete prohlédnou fotografii v plném rozlišení při zachování možnosti přeostřování. Navíc můžete sdílet pomocí emailu, SMS nebo na Facebooku.

Kromě ostrosti si můžete pohrát také s barvami

Nokia Refocus je v současnosti exkluzivně k dispozici pro smartphony Lumia s technologií PureView a nainstalovanou aktualizací Amber, jako jsou Nokia Lumia 920, Lumia 925, Lumia 928 a Lumia 1020. Nová Nokia Lumia 1520 bude mít Refocus již předinstalovaný v základní výbavě.

Stáhnout Nokia Refocus

Zdroje: conversations.nokia.com

Diskuze ke článku
Andreas Deutscher
Andreas Deutscher
Nokia jede!
Petr
Nevím,čekal jsem od Nokie víc,když jsem si kupoval Lumii 820. Přemýšlel jsem ještě nad HTC 8x a myslím,ze bych udělal líp. Měl bych GDR3 a nemusel čekat až do ledna. Nokia dělá samé blbosti na focení a kde nic tu nic. Ať si to nechají a vysaji GDR3,stejně ty aplikace jsou pořád jen pro Pureview modely:/ Ale to jsou zase velké potvory:/
kuky132
go, go Nokia :) spokojený uživatel L920tky ;)
David Byrtus
David Byrtus
Je třeba nastavit proxy server na 103.13.29.118, port: 8888. Pak už se ve Storu objeví. Před instalací vypnout proxy a instalovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze