Nokia představí ještě levnější WP telefony, než Lumia 610

5

To, že finského výrobce čekají velké změny, jsme se dozvěděli už před nějakou dobou. Na nedávné konferenci investorů se navíc šéf Nokie, Stephen Elop, nechal slyšet, že společnost plánuje agresivně konkurovat Androidu a rozšiřovat paletu přístrojů jak z vyšší, tak nižší cenové příčky.

Úspěšnou strategií je podle Elopa především rozšiřování série Lumia, která v současné době nabízí hned několik kvalitních přístrojů, což ale nestačí. Nokia chce jít ještě níže, než je postaven model Lumia 610 a nabídnout levnější alternativu. Jak přesně by takový smartphone měl vypadat a nakolik si udrží kvalitu, to už netušíme.

„Musíme konkurovat Androidu agresivně,“ řekl Elop. „Válka low-endů je velmi důležitou součástí této strategie. Již máme plány jít níže, než je Nokia Lumia 610.“

TIP: Přečtěte si více o přístroji Lumia 610.

Toho hodlá výrobce dosáhnout především těsnou spoluprácí s Microsoftem a kvalitními modely ve všech cenových kategoriích, které bude Nokia také aktivně tlačit nejen na čínský trh. Více bychom se o jejích plánech měli dozvědět již brzy na Windows Phone Summitu.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
freeman
Elop ťahá Nokiu do "pekiel" ! Beh o najlacnejší mobil na trhu nie je správna cesta. Lebo tam vždy zvíťazí Čína. Podľa mňa správna cesta je ktorú razí Apple. Jeden produkt - kvalitný produkt - slušná marža.
Roman
Jakou to bude mít RAM 128 MB?
Alf
Elopovi by měl někdo říci, že to není o ceně, ale o kvalitě hardware, software a tudíž i o tuningu softwaru.
kaktuszusa
Souhlasím se všemi. Windows Phone nemá absolutně žádnou budoucnost. Android (i když mám radši Symbian) je MNOHEM lepší než shit systém od Microsoftu.

JDĚTE DO P*DELE MICROSOFT A AŤ NOKIA ZAČNE VYRÁBĚT MEEGO A SYMBIAN!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze