Duální fotoaparát a Snapdragon 835? Tím by mohla oslnit chystaná Nokia 9

3
Duální fotoaparát a Snapdragon 835? Tím by mohla oslnit chystaná Nokia 9
  • Vlajkovým telefonem Nokie by mohl být model 9
  • V rámci prototypu můžeme vidět například duální fotoaparát
  • Pod kapotou by se měl ukrývat procesor Snapdragon 835

Příchod Nokie na český trh je na spadnutí a první modely se u nás začnou prodávat již za několik dní. Výrobce však neusíná na vavřínech a v rukávu by údajně mohl mít ještě vrchol své nabídky. Spekuluje se o Nokii 9, u které známe část výbavy a nyní unikl také prototyp. Ten nám samozřejmě neodhaluje podobu telefonu, který je zabalen v nevzhledném modrém maskování. Přesto si můžeme říci, že by výbava měla obstát i mezi těmi nejlepšími.

Nokia 9

Nokia 9 by měla nabízet 5,3palcový Quad HD displej a o výkon se postará procesor Snapdragon 835 se 4GB operační pamětí. Nouzi nebudete mít ani o úložný prostor, který by měl poskytnout 64 GB. Prostředí bude zajišťovat nejnovější Android 7.1 Nougat. Pod displejem má být trojice tlačítek, přičemž ve středu očekáváme čtečku otisků prstů. Hlavním lákadlem by se však mohl stát duální a vertikálně orientovaný fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů. Poslední informace zmiňuje přítomnost USB-C.

V tuto chvíli není zřejmé, kdy se nová Nokia 9 představí a tím pádem ani kdy půjde do prodeje. Na druhou stranu první náznaky o ceně již máme. Ta by se měla pohybovat kolem 700 dolarů, což je v přepočtu takřka 20 tisíc korun s daní.

Zdroje: frandroid.com, fonearena.com