Nokia Lumia 800 dostane patch 18. ledna (aktualizováno)

Zatím poslední přírůstek do řady Nokia Lumia s číslovkou 800 je rozhodně skvělým kusem hardwaru, kterému se na trhu daří. Zákazníci si pochvalují stylový design a i specifikace rozhodně nejsou špatné. Strádá však z jednoho nepříjemného problému, který se týká baterie a výdrži. A vypadá to, že ještě není konec.

Update bude 18. ledna - Aktualizováno 26.12.2011

Prostřednictvím italského operátora 3 jsme se dozvěděli, že očekávaný update odstraňující problém s nízkou výdrží baterie (informace níže) začne být uvolňován 18. ledna.

Původní informace z 20.12.2011

V mnohých recenzích se objevovaly nepříjemné ohlasy týkající se velmi slabé výdrže a problémů s nabíjením. Minimálně část tohoto problému měl vyřešit nedávný update, ale objevil se další bug. Nokia se do celé situace ponořila po hlavě a zjistila, že se opravdu děje něco nekalého. Baterie je podle všeho v naprostém pořádku a problém se nachází v softwaru. Výrobce tak slibuje opravu v příštím velkém updatu a vydává oficiální prohlášení.

„V pondělí, 12.prosince, se někteří naši zákazníci na sociálních médiích stěžovali, že diagnostická aplikace předinstalovaná v přístroji Nokia Lumia 800 zdaleka neukazovala přesné výsledky výdrže baterie. Ihned jsme se rozhodli situaci vyšetřit a zjistili jsme, že je samotná baterie v pořádku a nedostatek tkví v softwaru, který v některých případech zamezuje telefonu přístup k plné kapacitě baterie.“

„Dobrou zprávou je, že se jedná o softwarový problém, což lze velmi jednoduše vyřešit. Plánujeme další update na začátku roku 2012, který bude obsahovat mnoho vylepšení a oprav, jež se budou vztahovat i na problém s baterií. Pro všechny, kdo nechce čekat na chystaný update, může Nokia zařídit kompletní výměnu přístroje. V případě, že potřebujete další vysvětlení situace nás, můžete kontaktovat v sekci podpory.“

TIP! Přečtěte si více o přístroji Nokia Lumia 800.

Ptáte se, jak zjistit, zda je tímto nedostatkem postižen i váš model? Stačí spustit diagnostiku vytočením ##634#, vybrat položku Status Baterie a proskenovat. V případě, že při plném nabití váš přístroj ukazuje méně, než 1000 mAh, jste v klubu šťastlivců.

Zdroje: m.engadget.com