Noční můra Samsungu i dalších výrobců. Nad Seattlem shořel Galaxy A21 v letadle

1
Noční můra Samsungu i dalších výrobců. Nad Seattlem shořel Galaxy A21 v letadle
Fotografie: Suhyeon Choi, unsplash.com
  • Hořet začalo v prostoru pro příruční zavazadla
  • Posádka požár lokalizovala a letadlo nouzově přistálo
  • Telefon byl kompletně zničen

Vzpomínáte ještě na Samsung Galaxy Note 7? Kvůli výrobní vadě byla jeho baterie náchylná na vznícení. Následný požár je problém za všech okolností, zejména pak v případě, že jste deset kilometrů nad zemí. I proto přijaly aerolinky zvláštní opatření.

Noční můra leteckého personálu se opět zhmotnila v letu společnosti Alaska Airlines z New Orleans do Seattlu. Let 751 zahalil kouř a posádka musela pomocí příručních hasících přístrojů zvládnout oheň, který se objevil v prostoru pro příruční zavazadla. Letoun pak nouzově přistál na mezinárodním letišti Seattle-Tacoma. Nikdo z 128 cestujících ani 6 členů posádky nebyl při incidentu zraněn.

Pro seattletimes.com situaci komentoval Perry Cooper, mluvčí letiště: „Po dlouhém pátrání jsme zjistili, že telefon byl spálený k nepoznání. Nicméně během rozhovoru s jedním z našich policistů z letiště Seattle se cestující dobrovolně přihlásil, že telefonem byl Samsung Galaxy A21. To však podle zbytků zařízení není možné potvrdit,“ napsal Perry Cooper v e-mailu.

Samsung Galaxy A21s 64+4 GB

Rozměry163,7 × 75,3 × 8,9 mm, ? g
DisplejTFT IPS, 6,5" (1 600 × 720 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
Procesor4×2 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
U všech podobných zpráv je zcela zásadní nedostatek, nepřesnost údajů a nedostatek faktů. Různý tisk tvrdí, že letadlo přistálo a teprve pak začalo hořet, někteří tvrdí že v nákladovém prostoru, jiní že v kabině letadla, někteří tvrdí, že je to smartfone Samsungu, jiní že nebyl rozpoznán. V každém případě je zřejmé, že technologie těchto baterií je nebezpečná, přes ujištění výrobců o jejich zabezpečení proti nenadalým situacím. Jenže co dál, když nic jiného na trhu není?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze