Neomezené balíčky od Vodafonu a T-Mobile: kdo nabízí více?

11
Neomezené balíčky od Vodafonu a T-Mobile: kdo nabízí více?
  • Společnosti Vodafone i T-Mobile spustily své neomezené datové balíčky
  • Nabídka se prozatím prolíná v balíčcích pro audio a video služby
  • Cenově je níže T-Mobile, Vodafone však přihodí jeden balíček navrch

Menší rádoby datovou revoluci odstartoval již v říjnu Vodafone, který tehdy představil všechny své balíčky, ale k životu přivedl jen Chat Pass a Social Pass. Zbylé dva zvané Music a Video Pass odložil na listopad a nyní je již možné je aktivovat. Pozadu nechtěl zůstat ani T-Mobile, který hned v říjnu avizoval, že se v polovině listopadu vytasí s vlastní službou.

Rozdělení balíčků

Rozdíl je patrný okamžitě. Zatímco Vodafone jde cestou specificky zaměřených balíčků, v součtu má čtyři, T-Mobile si v tuto chvíli vystačí s jedním nazvaným Stream On. V něm skloubil audio s video službami a staví se s nimi do přímé konkurence k balíčkům Vodafone Music a Video Pass. Obě služby jsou vázané na datový balíček, který je nezbytný pro jejich aktivaci. Současně platí, že data se vám v balíčcích nepočítají pouze v případech, kdy využijete podporované aplikace.

Cenové srovnání

Rozdíly tudíž budeme hledat v měsíčních poplatcích a dále také aktuální šíři nabídky podporovaných služeb. Nejjednodušší situaci s cenou máme u T-Mobile, jehož kombinovaný balíček vychází na 199 Kč měsíčně. Za stejnou částku si u Vodafonu pořídíte pouze balíček Video Pass. Hudbu si s balíčkem Music Pass můžete přikoupit za 99 Kč. Náš nejmladší operátor má však nabídku trochu zamotanější. Až do konce ledna 2018 nabízí balíček Video Pass (navíc ještě s balíčkem Social Pass) zcela zdarma. Cena nám tudíž rázem padá na 99 Kč, při kombinaci Video a Music Pass. Počínaje 1. únorem 2018 se vše mění a uživatelé si budou moci pořídit kombinaci Video, Music a Social / Chat Pass za 299 Kč. Tím se Vodafone dostane cenově nad T-Mobile, avšak přihodí ještě balíček navrch.

Audio + Video balíček cena bonus navíc
T-Mobile 199 Kč ne
Vodafone do 31. 1. 2018 99 Kč ne
Vodafone od 1. 2. 2018 299 Kč balíček Social nebo Chat Pass

Srovnání aplikací

V případě hudebních služeb je na tom výrazně lépe Vodafone, který aktuálně nabízí 11 aplikací a ještě do konce roku přihodí populární Spotify. T-Mobile v tuto chvíli disponuje 7 hudebními službami, mezi kterými například Spotify chybí. I T-Mobile však slibuje, že se nabídka bude rozrůstat.

Audio aplikace Vodafone T-Mobile
Apple Music Ano Ano
Spotify Ano (v přípravě) Ne
Deezer Ano Ano
Tidal Ano Ano
MusicJet Ano Ne
YouRadio Ano Ano
Evropa 2 Ano Ano
Frekvence 1 Ano Ano
Radio Bonton Ano Ne
Dance Radio Ano Ne
Radio Zet Ano Ne
Piggy.cz Ano Ano

Remízou končí porovnání podporovaných aplikací zaměřených na video. Oba operátoři v tuto chvíli nabízí 8 různých aplikací (nikoliv zcela shodných). Vodafone však již v tuto chvíli slibuje rozšíření o polovinu do konce letošního roku.

Video aplikace Vodafone T-Mobile
YouTube Ano Ano
Netflix Ano Ne
Amazon Prime Video Ano Ne
HBO Go Ano Ne
SledováníTV Ano Ne
DV TV Ne Ano
T-Mobile TV Ne Ano
Horizon Go Ano (v přípravě) Ano
Digi2Go Ano (v přípravě) Ano
Lepší.TV Ano (v přípravě) Ne
Kuki TV Ano (v přípravě) Ne
Stream.cz Ano Ano
Seznam Zprávy Ano Ano
Pohádky Stream.cz Ano Ano
Diskuze ke článku
Jurášek
Měl jsem pocit že t-mobile podporuje i HBO go
Dof
Jděte s nějakejma balíčkama do pič€. Tak snad chci využívat internet jako celek a ne pořád přemýšlet co můžu a co ne. Operátorský ksindl, jinak se ta naše svoloč nazvat nedá. Radím všem na tyhle nabídky se jim vysert€, mě donutili k přechodu na firemní tarif. Jiná volba prostě nebyla, jedině ze sebe nechat dělat osla a kupovat podobné balíčky a jiné uchylárny. Když oni nechtějí, tak já taky ne.
Pavel
Ještě mi chybí srovnání ceny tarifů a balíčků ke kterým je možné tyhle služby dokoupit. To totiž může hodně ovlivnit cenu kterou budu platit. Ovšem také záleží co v těch tarifech všechno je, protože může být neomezený tarif, který málokdo vůbec dokáže využít a může být tarif s určitým objemem minut a počtem sms který bude levnější a může být zajímavější v kombinaci s těmito doplňky. Doporučoval bych přidat do článku informaci k jakým nejlevnějším tarifům je možná aktivace a jestli některý operátor umožňuje aktivaci pouze k datovému tarifu či balíčku, například na předplacené kartě.
Heft
Největší vtip je v tom, že se do toho "free" provozu nepočítají reklamy, takže pár videí na youtube a jste bez vašich základních dat. Neuvěřitelné s jak stupidními nabídkami dokáží operátoři přijít. Hlavně lidi nebuďte tak hloupí a něco podobného si neaktivujte.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze