Několikadenní dojmy z elegantních hodinek Samsung Galaxy Watch3

21
Několikadenní dojmy z elegantních hodinek Samsung Galaxy Watch3
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Přečtěte si, jak jsme spokojeni s otočnou lunetou a displejem
  • V článku se zaměříme také na design a dodávaný řemínek

Nové hodinky Samsung Galaxy Watch3 v nás během představení na pražské události Galaxy Unpacked zanechaly veskrze pozitivní dojmy. Hodinky zaujmou povedeným designem, krásným displejem a také praktickou (fyzickou) otočnou lunetou. Ještě předtím, než vám přineseme podrobnou recenzi, si můžete přečíst naše dojmy z několikadenního používání.

Otočná luneta v hlavní roli

Fyzická otočná luneta, která se objevila už u předchozích Galaxy Watch, je mnohými uživateli považována za jeden z nejelegantnějších způsobů ovládání chytrých hodinek. Její využití je přitom poměrně široké a do velké míry nahradí klasické skrolování po displeji. Skrze otáčení lunety můžete listovat prostředím, procházet aplikacemi, měnit hlasitost nebo například regulovat podsvícení displeje. Způsobů využití je opravdu hned několik a integrace do operačního systému Tizen OS je obecně velmi dobrá.

Samsung Galaxy Watch3 naživo – chytré a elegantní

Luneta má navíc velmi příjemnou odezvu a pokud se z hlavní obrazovky dostanete na „konec“ půlkruhového menu (ať už napravo, nebo nalevo), ucítíte mírné zavibrování. Z několikadenního používání je pochopitelně těžké soudit, jestli se luneta nějakým způsobem „vychodí“ po několika měsících či letech, zatím však na nás působí velmi bytelně a kvalitně.

Displej uspokojí i ty nejnáročnější

Spokojeni jsme také s displejem, který je opravdu povedený a kvalitou překonává mnohé telefony. Jemné rozlišení, skvělé pozorovací úhly a krásně živé barvy lahodí oku. Jediné, co mu snad chybí, je vyšší obnovovací frekvence. Ta je u hodinek prozatím hudbou budoucnosti, věříme však, že se s 90Hz (a možná i vyšší) obnovovací frekvencí budeme v budoucnu setkávat i u hodinek.

Obrazovka má k dispozici také Always-On režim nebo možnost automatické i manuální regulace jasu. Maximální svítivost je nadstandardní a snadno si přečtete informace na hodinkách i na přímém slunci. Spolehlivě také funguje rozsvícení displeje po zvednutí zápěstí nebo zhasnutí displeje přiložením dlaně.

Design, který se neomrzí

Naše krátké dojmy zakončíme kapitolou o designu. Hodinky dorazily na test v černé variantě (černé pouzdro a černý kožený řemínek s bílým prošíváním). Vzhled je pochopitelně značně subjektivní záležitost, od nás však Galaxy Watch3 dostanou plný počet bodů. Hodinky vypadají elegantně, skvěle padnou na ruku a velmi příjemně se nosí. Zpracování pouzdra je prémiové, což platí i pro řemínek s černou sponkou.

Na spodní straně řemínku si můžete všimnout klasické kožené úpravy, což je rozdíl oproti konkurenci, která občas do řemínku integruje silikonový pásek, jenž lépe odolává potu. S hodinkami jsme několikrát zmokli, řemínek však nenese žádné stopy po dešti a na ruce vypadá opravdu velmi pěkně. Pochopitelně je možné jej vyměnit za jiný o šířce 22 milimetrů. Nic vám tak nebrání si zajít do hodinářství a vybrat si řemínek dle vašich preferencí.

Již brzy se můžete těšit na naši podrobnou recenzi. Do budoucna bychom vám rádi připravili také srovnání s Apple Watch. Pokud vás o Galaxy Watch3 cokoliv zajímá, neváhejte se nás zeptat v komentářích.

Technické parametry Samsung Galaxy Watch3 45 mm LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 46,2 × 11,1 mm, 53 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,4" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetCPU: 2×1,15 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor340 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostsrpen 2020,
Diskuze ke článku
Jan Balák
Jan Balák
S jakým telefonem se hodinky testovaly? Pokud to nebyl Samsung, o jaké funkce byl uživatel ochuzen? Co telefonování nebo notifikace komunikačních aplikací/SMS? Dalo se na zprávy/SMS odpovídat? Teda hlavně, pokud to nebyl Samsung telefon.
Mario Kovačič
Mario Kovačič
Kolega má druhú generáciu a je spokojný ale ďalšie by už nekupoval. Pretože tá mizerná výdrž hravo preváži nad pozitívna. Dva dni sú totálne na smiech. Momentálne aj ja uvažujem nad hodinkami a radšej uzavretý systém a skvelá výdrž než neustále nabíjanie.
Tomáš Kunst
Tomáš Kunst
Naposledy upraveno: 12. 8. 2020 05:50
Dobrý den,
jak jsou na tom hodinky s měřením třeba pater? Taky vstanu z postele a mám nastoupány hned tři, do večera při chůzi po rovině ve firmě po dílně přes dvě stě, jako u první generace?
Když ráno vstanu a zapnu si AOD, hodinky to nechápou a nejmíň třikrát je potřeba je znovu rozsvěcet, než se chytnou a displej zůstane zapnutý. Vyjdu ven z fabriky na Slunce, hodinky detekují chůzi, ale displej se nerozsvítí naplno, opět je třeba ho "probudit" ručně. To jsou chyby, které se dějí denně, čili restart a podobně nepomáhá - co tato generace, je na tom už líp s těmito problémy?
Předem díky za případné vyzkoušení.
Luboš Vlček
Luboš Vlček
Dobrý den,

mě teda hlavně zajímá reálná výdrž? Jaké máte dojmy?

Děkuji za reakci

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze