Nearby Share dorazilo do Windows. V Česku si ještě počkáme

2
Nearby Share dorazilo do Windows. V Česku si ještě počkáme
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Funkce Sdílení nablízko se dostává do Windows
  • Podporované jsou systémy Windows 10 a 11 v 64bitové verzi
  • V ČR funkce prozatím oficiálně dostupná není

Když potřebujete poslat nějaký soubor mezi dvěma telefony s Androidem, je tu funkce Nearby Share, v českém menu ji najde pod překladem Sdílení nablízko. Jak název napovídá, oba přístroje musí být opravdu ve fyzické blízkosti, tedy jen asi pár metrů vzdálené. Stačí jen spustit a autorizovat přenos a pak se přístroje vzájemně propojí přes Bluetooth a Wi-Fi.

Nearby Share
Přetahování snímků z telefonu do počítače může být snadné jako kopírování mezi dvěma disky.

Jak nyní ohlásil Google na stránkách android.com, tato funkce je nově dostupná i pro zařízení s Windows, konkrétně 64bitové verze Windows 10 a 11. Do nich je potřeba stáhnout a nainstalovat aplikaci a přihlásit se do ní pod svým Google účtem. Pak už můžete snadno sdílet soubory, například pomocí metody drag&drop.

Odkaz pro stažení však prozatím nehledejte. Google bude tuto funkci uvolňovat postupně, ale Česká republika zatím není na seznamu podporovaných zemí.

Diskuze ke článku
Tomáš Vít
Tomáš Vít
Tip: Funkce bez problémů funguje tam i zpět i u nás (vyzkoušeno vícekrát z PC na S23 Ultra a zpět). Pro zobrazení tlačítka ke stažení aplikace stačí přihlášení přes VPN do USA.
Alois Jirasek
Alois Jirasek
"Odkaz pro stažení však prozatím nehledejte. Google bude tuto funkci uvolňovat postupně, ale Česká republika zatím není na seznamu podporovaných zemí. " ...... jak vidno, fasisti nejsou jen v russku:o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze