Návrat po 7 letech? Samsung prý chystá hodinky s Wear OS

aktualizováno
Návrat po 7 letech? Samsung prý chystá hodinky s Wear OS
Fotografie: mobilenet.cz
  • Poslední hodinky od Samsung se systémem od Googlu byly představeny v roce 2014
  • Nyní přichází nepodložené spekulace o plánované novince

Aktualizováno 3. 3. 2021

Nedávné informace o hodinkách Samsung s operačním systémem Wear OS nabývají lehce reálnějších obrysů. Vývojář Mishaal Rahman objevil ve zdrojovém kódu aktuálního softwaru Samsungu Galaxy S20 informaci o produktu s kódovým názvem Merlot, u kterého je uveden systém Wear OS. Žádné další informace však bohužel zatím k dispozici nejsou.


Původní informace z 19. 2. 2021

Známý informátor, kterého můžete znát pod přezdívkou Ice Universe, přišel s poměrně kontroverzní spekulací. Dle jeho slov chystá Samsung nové chytré hodinky, avšak s operačním systémem Wear OS od Googlu. To je zcela proti strategii, kterou Samsung v posledních letech razí. Všechny hodinky od Samsungu totiž fungují na systému Tizen, který je navíc zpravidla schopnější než Wear OS.


Na druhou stranu, Samsung v historii hodinky se systémem od Googlu, tehdy známým ještě jako Android Wear, nabídl. Šlo o Gear Live z roku 2014. Je tak možné, že Samsung zkusí okusit širší uživatelskou základnu a ke svým současným modelům připojit ještě jeden s alternativním systémem. Ice Universe je většinou velmi spolehlivým zdrojem, ale až čas ukáže, zda se hodinek se systémem od Googlu dočkáme.

Samsung Gear Live

Konstrukce37,9 × 56,4 × 8,9 mm, 59 g, odolnost: IP67
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejSuper AMOLED, 1,63" (320 × 320 px)
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
KonektivitaBluetooth: 4.0, ne, Wi-Fi
Akumulátor300 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
Adam Firda
Adam Firda
No podpora zo strany Googlu pre Wear OS je katastrofálna. Až sa čudujem Samsungu že by šiel do toho 😂 ...Na druhej strane sa asi musí niečo diať keď aj Oneplus by mal čoskoro predstaviť hodinky s Wear OS 🤔.
Johnny Grepp
Johnny Grepp
To už vyloženě akt zoufalství, dodnes nejsou schopni dotáhnout služby na původních GW a už se vrhají do další platformy? Sorry, měl jsem tuhle značku rád, ale zdá se mi že se někde zasekli. Čekal jsem lepší foťáky u S20, S21 a nic. Čekal jsem lepší hodinky u GW3, obzvlášť když přeskočili GW2... 😄 A nic. Čekal jsem Samsung Pay... A nic. Prostě z mobilní divize se za posledních pár let stal průměrný výrobce ála China. Poprvé v životě uvažuji o telefonu Apple.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze