Navigace Nokia Drive zdarma pro všechny WP8 telefony, ale ne u nás

6

Obrovská výhoda telefonů Nokia a především řady Lumia, bezplatná navigace Nokia Drive, je pryč. Nyní si ji mohou užívat všichni majitelé přístrojů s operačním systémem Windows Phone 8.

Doposud platilo, že v případě Nokie řady Lumia jste ihned po koupi měli k dispozici kvalitní navigaci, která nabízela mapové podklady doživotně zadarmo. Tato výhoda se pomalu stává minulostí. Nokia musela svoji aplikaci Drive (Nokia autem v českém překladu) uvolnit i pro všechna další zařízení s operačním systémem Windows Phone 8.

Nokia Drive+ Beta

Jásat mohou majitelé telefonů HTC 8X a 8S, do budoucna i uživatelé Samsungu Ativ S či Huawei Ascend W1. Všichni si totiž budou moc zcela bezplatně stáhnout Nokia Drive+ Beta z Windows Store a využívat tak offline navigaci se všemi funkcemi. Méně nadšena už bude sama Nokia. Ztráta významné výhody ji v konkurenčním boji nepomůže. Možnost stáhnout si Nokia Drive na libovolné zařízení s Windows Phone 8 zatím mají jen uživatelé v USA, Kanadě a Velké Británii. Je však zřejmě jen otázkou času, kdy bude dostupnost rozšířena.

Zdroje: gsmarena.com, windowsphone.com

Diskuze ke článku
Martin
:DDDDDD hloupá Nokia
Velda
Myslíte, že někdo Nokii nutil?

Uvažujte na chvíli racionálně – Nokia potřebuje prorazit s WP, přičemž ale není jediný WP výrobcem, tak dává k dispozici svoje mapy a navigaci. Výhoda? Na licencích teď nevydělává jen MS, ale i Nokie skrze MS. (Nebo snad za tu navigaci nic nemá?)

No a dále. Pro Nokii je lepší když máte ve svém HTC 8X aplikaci Nokia Drive. Marketing zadarmo. ;-)
dan
tak tak ,nokia nikomu nic zadara nedala ,timto si upevni svoji pozici v navigacnim softu.
vann
Nokia! Ty uz si fakt totalna pi*a !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze