Navigace HERE Drive a Drive+: zásadní rozdíl skrytý hluboko

9

Here Guru s přezdívkou Pino vysvětluje na My Nokia Blogu, jaký je rozdíl mezi automobilovými navigacemi Drive a Drive+. Není to pouze ve znaménku, ale zásadní rozdíl se skrývá uvnitř a spočívá v tom, jestli má navigace regionální nebo globální licenci.

Zatímco HERE Drive+ nabízí hlasovou turn-by-turn navigací ve více než 100 zemích, v případě HERE Drive máte k dispozici hlasovou navigaci pouze v jedné zemi nebo regionu. Například Spojené státy nebo Kanada jsou brány samostatně, ale v případě Evropy jsou v jednom regionu například Velká Británie a Irsko nebo německy mluvící země.

Výběr licence se provede automaticky při prvním spuštění aplikace Nokia Drive a je založen na SIM kartě vložené v telefonu. Bez vložené SIM karty Nokia Drive ani nespustíte. Ačkoli je licence v HERE Drive omezená na konkrétní zemi/region, stále můžete v HERE Maps a aplikacích jiných výrobců stahovat mapy z celého světa. Stejně tak můžete kdekoli v HERE Maps používat pěší navigaci.

HERE Drive/Drive+ jsou stále v Beta verzi. Je možné, že až bude uvolněna finální verze, bude možné provést upgrade z Drive na Drive+. V současnosti je Here Drive+ dostupné pro Lumia 620, Lumia 820 a Lumia 920, zatímco Here Drive je k dispozici pro Lumie bez WP8 a dostanou ho nové Lumia 520 a Lumia 720. Paradoxně tak zřejmě bude mít nižší Lumia 620 lepší navigaci než vyšší Lumia 720.

Zdroje: mynokiablog.com

Diskuze ke článku
freeman
Hm.. ? Vôbec som to nepochopil.
Filip
Nedočkavě čekám na nové Lumie, ale takovýto marketing je pro mě nepochopitelný. Nokia tím bojuje jen sama proti sobě (asi nechce, aby si její modely tak moc konkurovaly) a ne proti konkurenci:-(
Gigi
Hm,měl jsem zálusk na sedmsetdvácu :-((
aja
HTC 8X je dle mého vkusu :) nokia vy padá jak od kolotočů :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze