Tajná Sony Xperia Z2 na 12 minutovém videu (4x aktualizováno)

Pokud by pro vás nebyla Xperia Z1 dostatečně novým zařízením, máme pro vás obrázky a spekulace, které vás dozajista potěší. I přes relativně krátkou dobu, co je Xperia Z1 na trhu, se již objevují živé snímky jejího nástupce, který by měl být představen na konci února na veletrhu MWC 2014.

Aktualizováno 17. 2. 2014

Dnešním dnem můžeme říci, že budoucí Xperia Z2, známá též jako model Sirius, je odhalena. Na internetu se totiž objevilo 12 minutové video, které zachycuje nejen vzhled prototypu, ale také prostředí. V něm si můžeme všimnout například inovované nadstavby využívající Android 4.4 KitKat, v informační liště lze zakázat upozornění vybraných aplikací a bude také možné přes micro USB konektor připojit třeba reproduktory. Opět vidíme také možnost záznamu 4K videa, případně práci s funkcí Time Shift.

Aktualizováno 14. 2. 2014

Po delší době opět slyšíme o tajném modelu Sirius, což by měla být Xperia Z2. Objevily se další snímky, kde je Xperia Z2 zachycena s aktuálními modely. Opět si všímáme tenkého rámečku kolem displeje. Přesto je Xperia Z2 vyšší než současná Xperia Z1. Vůbec poprvé také uniká připravovaný model na videu, kde si můžeme prohlédnout prostředí Androidu 4.4 KitKat od Sony. Vidíme například proměněnou odemykací obrazovku či nově zpracovanou aplikaci Walkman. K představení Xperie Z2 by mohlo dojít na barcelonském veletrhu koncem měsíce.

Aktualizováno 21. 1. 2014

Na internet se opět dostaly snímky očekávané Xperie Z2, nyní vyfotografované vedle současného modelu Xperia Z1. Je tak jasně vidět, že nástupce bude větší a opět jsou oživeny spekulace o spíše větším, 5,2palcovém displeji. Mluví se také o stereo reproduktorech. Jak je vidět, design zůstane velmi podobný, prakticky stejná bude zřejmě také tloušťka. Stále platí, že inovované vlajkové lodě bychom se měli dočkat na veletrhu MWC v Barceloně.

Sony Xperia Z2 (černá) vedle současné Xperie Z1 (stříbrná)
Bude mít Xperia Z2 stereo reproduktory?

Aktualizováno 20. 1. 2014

Po několika hodinách o sobě budoucí vlajková loď Sony dává znovu vědět. Její zřejmé jméno bude Xperia Z2 a oproti níže popsané výbavě dochází dle nejnovějších spekulací k několika změnám. Například displej bude „pouze“ 4,9palcový s FullHD rozlišením. V případě procesoru dojde k nasazení staršího Snapdragonu 800 s grafikou Adreno 330. Spolehnout se však budeme moci na 3 GB RAM. Fotoaparát na zadní straně nabídne rozlišení 20,7megapixelů.

Prostředí by měl zajišťovat operační systém Android 4.4 KitKat, avšak je možné, že Sony v počátku nasadí pro jistotu starší Android 4.3 Jelly Bean. Kromě nových informací můžeme díky uniklým screenshotům vcelku podrobně nahlédnout na inovovanou nadstavbu od Sony. K představení Xperie Z2 by mělo dojít v podstatě za měsíc, kdy se koná barcelonský veletrh MWC 2014.

Prostředí Xperie Z2

Původní informace z 19. 1. 2014

Na veletrhu CES jsme se nové vlajkové lodi od japonského výrobce nedočkali, i přesto nám na této akci představil velmi zajímavý produkt, Xperii Z1 Compact (první dojmy). To se ale dalo očekávat, úniků ještě nebylo tolik, nyní však přicházejí první živé fotografie údajného nástupce Xperie Z1 s možným označením Z2. Již na první pohled si můžete všimnout menšího rámečku kolem displeje, dočkáme se ale spíše zvětšení úhlopříčky, ne zmenšení telefonu.

Podobnost s Xperií Z1 není zanedbatelná, to však není u Sony nic nového

Designově telefon zapadá do řady Xperia a od modelu Z1 se liší jen v detailech. Ohledně specifikací jsme se nic nového nedozvěděli, a tak zbývá stále opakovat to nejpravděpodobnější: čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 s taktem přes 2 GHz (případně novější Snapdragon 805) 2 nebo více GB RAM apod. Uživatel iRimas, který na serveru XDA tyto fotky poskytl, přislíbil snímky uživatelského prostředí, můžeme se tak těšit třeba na další podrobnosti. K samotnému představení by pak mělo dojít na konci února na veletrhu MWC 2014.

Zdroje: androidcentral.com.feeds, xperiablog.net, forum.xda-developers.com, gsmarena.com, forum.xda-developers.com, xperiablog.net, androidcentral.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
jarda
ten design je jak u L925. Sony se snaží v přístrojích, jen by se mělo více snažit v aktualizacích. Tam je to slabá stránka.
kleinak
Když vidím tenhle model,musím říci,že se opravdu povedl.A ta spoušť fotoaparátu na boku,to je jako fakt? No konečně to někoho napadlo,že je lepší spoušť tlačítková,kde jen namáčknete a potom po zaostření domáčknete.Jinak,krásný model,rozhodně mi to nepřipomíná Lumii,jak píše kolega,jelikož žádná Lumie neumí udělat takový úzký rámeček kolem displeje,to je škoda.Lumie mají celkem víc jak 1cm dole a 1cm na hoře nad displejem,nevím k čemu,ale mají.Vipadá to na alu rámeček,to je hezké,žádný PVC.
Fotoaparát opět trapně v levém horním rohu,po uvedení iPhone na trh,většina výrobců a hlavně sony,mají čočku stejně pitomně.Kolik už jsem viděl fotek s prstem,tohle má zase dobře vyřešené Nokia.Když fotím,tak přeci obouruč,pokud chci mít kvalitní fotografii.Jinak za Sony,pěkné.
Prostě to není samsung a to je dobře.
()()()()()()()-√
Blbost,,jsou to pouze spekulace.Toto neni nastupce Sony Z!!
Lukáš
Pěkné, teď jen ať nemá 5" a bude to super.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze