Najdete rozdíl? Porovnali jsme, jak fotí ASUS ZenFone 8 Flip a kompaktní ZenFone 8

Najdete rozdíl? Porovnali jsme, jak fotí ASUS ZenFone 8 Flip a kompaktní ZenFone 8
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Senzor hlavního fotoaparátu i ultraširokoúhlého objektivu pochází od Sony
  • Fotí oba telefony identicky, nebo najdete rozdíl?
  • Porovnejte kvalitu selfies u ZenFonu 8 a ZenFonu 8 Flip

Dvojice novinek společnosti ASUS se kromě supervýkonného Snapdragonu 888 a kvalitních AMOLED panelů s vyšší obnovovací frekvencí chlubí také velmi slušnou fotovýbavou skládající se z několika senzorů od renomovaného výrobce Sony. Jak fotí ASUS ZenFone 8 se můžete dozvědět v naší podrobné recenzi, existují však (navzdory takřka identickým senzorům) také nějaké rozdíly mezi kvalitou snímků ZenFonu 8 Flip a ZenFonu 8? Právě na to jsme se rozhodli zaměřit, a pořídili proto několik srovnávacích snímků.

V tabulce níže si můžete prohlédnout rovněž specifikace selfie kamerky, která se logicky nachází pouze u ZenFonu 8. Tu jsme porovnali se „selfie režimem“ ZenFonu 8 Flip, abyste se mohli podívat, zda poznáte nějaký kvalitativní rozdíl.

Hlavní fotoaparát Ultraširokoúhlý objektiv Selfie kamerka
Rozlišení 64 Mpx 12 Mpx 12 Mpx
Světelnost f/1.8 f/2.2 f/2.5
Ohnisková vzdálenost 26mm ? 28mm
Rozsah záběru 78,3° 113° 76,5°
Velikost senzoru 1/1,7" 1/2,55" 1/2,93"
Velikost pixelu 0,8 µm/1,6 µm 1,4 µm 1,22 µm
Ostření 2×1 OCL PDAF Dual PDAF Dual PDAF
Optická stabilizace ano ne ne

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří ZenFonu 8, druhý pak ZenFonu 8 Flip (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové snímky v původním rozlišení

Testovací snímky byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením, které také automaticky aktivovalo noční režim. Fotografie si můžete prohlédnout v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy). Do komentářů nám nezapomeňte napsat, jestli podle vás některý ze srovnávaných smartphonů fotí lépe.

ASUS ZenFone 8
ASUS ZenFone 8 Flip
Diskuze ke článku
Ticks ParU
Ticks ParU
Ta soupatka v malem okenku sice vypadaji efektne, ale pro porovnani kvality fotografii je to naprosto k nicemu.
Mnohem uzitecnejsi by bylo dat vedle sebe fotky, ktere by se daly rozkliknout jako normalni jpg. Clovek by si ve dvou novych panelech otevrel fotky z obou fotoaparatu, mohl by si priblizit stejny vyrez a preklikavat mezi nima.
Martin Kříž
Martin Kříž
Raději bych viděl porovnání s minulou generací a to konkrétně se zaměřením na stabilizaci a postprocessing, protože senzory jsou stejné akorát je novější chipset a draží varianta PŘIŠLA o stabilizaci (na hlavním a zoomovacím fotoaparátu), kdežto levnější varianta naopak stabilizaci získala (na hlavním f.)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze