Potvrzeno: nadstavba EMUI 10 pro Android Q si odbyde premiéru již za tři dny

aktualizováno
4
Potvrzeno: nadstavba EMUI 10 pro Android Q si odbyde premiéru již za tři dny
  • EMUI 10 údajně přinese upravené ikonky, nový systémový font, přepracovanou aplikaci fotoaparátu nebo GPU Turbo 4.0
  • Nový proprietární operační systém by se nakonec mohl jmenovat Harmony OS

Aktualizováno 6. 8. 2019

Nástupce současné nadstavby EMUI 9.1, na kterou jsme zvyklí z telefonů značky Huawei, bude představen již 9. srpna. Tuto informaci dnes definitivně potvrdil obrázek zveřejněný na weibo.com, na který jako první upozornil server PlayfulDroid. Nadstavba EMUI 10, která poběží na Androidu Q, by se měla nejprve objevit na vlajkových modelech Huawei Mate 30 a Mate 30 Pro, k jejichž představení by mělo údajně dojít již na podzim tohoto roku.

EMUI 10

Původní informace z 15. 7. 2019

Každoroční vývojářská konference společnosti Huawei, jež se uskuteční 9. srpna, se stane místem odhalení nejnovější nadstavby EMUI 10. Na akci, které se každoročně zúčastní přibližně pět tisíc vývojářů z celého světa, mají být rovněž odhaleny další plány společnosti ohledně vlastního proprietárního systému.

Vše se odehraje v Dongfeng Nissan Cultural and Sports Centre ve městě Dongguanv, kde vystoupí Wang Chenglu, prezident oddělení Huawei Consumer Business Software, který bude EMUI keynote provázet. O nadstavbě EMUI 10 postavené na Androidu Q toho zatím příliš mnoho nevíme, očekává se však, že přinese upravené ikonky, nový systémový font a celkově vylepšenou vizuální stránku prostředí.

Rovněž multitasking by měl být nově ještě rychlejší a změn se dočká i aplikace fotoaparátu. Její přepracovaná verze má podle příslibu tvůrců nabídnout značně vylepšenou funkcionalitu. Hráči se zase mohou těšit na podporu GPU Turbo 4.0 pro optimalizaci herních zážitků. Více bychom se měli dozvědět i o chystaném proprietárním operačním systému. Ten byl původně označován jako HongMeng OS, následně Ark OS a nyní se mluví o Harmony OS.

Diskuze ke článku
Josef
Velice by mne zajímalo kdy jak nadstavba emui 10 bude vypuštěna aktualizace a kdy samotný android Q
Carda
Už se nemůžu dočkat a věřím že na 16:9 displeji ta nadstavba bude vypadat lépe jak na nudloudním displeji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze