Huawei si nechává patentovat pouzdro na Mate 30 Pro s výřezem pro pět fotoaparátů

Huawei si nechává patentovat pouzdro na Mate 30 Pro s výřezem pro pět fotoaparátů
  • Mate 30 Pro s největší pravděpodobností obdrží výkroj á la „díra v displeji“
  • Přítomen by měl být opět i infraport

Zmínkám o tom, že na nástupci vlajkové lodi Huawei Mate 20 Pro, která byla představena teprve v říjnu minulého roku, se již nepochybně pracuje, nasvědčují čerstvě uniklé rendery ochranného pouzdra, které si Huawei nechal patentovat u agentury CNIPA (China National Intellectual Property Administration).

Srovnání pouzdra Huawei Mate 20 Pro a Huawei Mate 30 Pro

Na první pohled zaujme podstatně větší výřez pro fotoaparát, a to zejména při přímém srovnání s pouzdrem pro Huawei Mate 20 Pro. Místo navíc by tak mohly vyplnit hned dva nové senzory a celkem by se Mate 30 Pro honosil pěti fotoaparáty na zadní straně. Výřezy na vrchní straně indikují přítomnost infraportu alespoň v jednom z nich. Účel druhého zatím není známý, ale s osazením 3,5mm audiokonektorem se nepočítá. Nový Mate 30 Pro se s největší pravděpodobností stane nositelem výkroje á la „díra v displeji“, což by s ohledem na rostoucí trend rozhodně dávalo smysl.

Pouzdro Huawei Mate 30 Pro

Představení nového Mate 30 Pro bude předcházet model P30 (Pro). Telefon by by měl mít čtyři fotoaparáty uspořádané do sloupce, jako tomu bylo u předchůdce. Mezi nimi by se měl nacházet i nedávno oznámený senzor Sony IMX607.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze