Nadechněte se zhluboka, Apple uvádí watchOS 5

Nadechněte se zhluboka, Apple uvádí watchOS 5
  • watchOS 5 nabídne ještě více funkcí pro sportovce, které zároveň motivuje ke zdravé soutěživosti
  • Systém bude schopný rozpoznat, jestli uživatel cvičí a analyzovat, o jakou sportovní aktivitu se jedná
  • Nově bude možné poslouchat podcasty i přes Apple Watch
  • Funkce Vysílačka umožní se dorozumět na hlučných a frekventovaných místech
  • Siri bude ještě chytřejší a zvládne lépe předpovědět, co chce uživatel vidět za pomoci strojového učení

S představením nových Apple Watch Series 4 byl ukázán i nový operační systém watchOS 5. Perfektně zapadá do filozofie Applu, která je čím dál tím více zaměřená na péči o zdraví uživatelů. Ve watchOS 5 například najdete funkci, která je schopna automaticky rozeznat, jestli cvičíte. Pokud Apple Watch usoudí, že tomu tak je, připomenou vám spustit aplikaci a zároveň započítají i to, co už máte odcvičeno. Běžci budou moci měřit kadenci (počet kroků za minutu) a také si nastavit upozornění na cílové tempo. Nezapomnělo se však ani na milovníky turistiky nebo jógy. V obou případech bude aplikace u těchto aktivit měřit počet spálených kalorií. Pro případ, že byste na vaší cestě za zdravějším životním stylem ztráceli motivaci, podpoří vás integrovaná gamifikace – sbírání bodů za dosažená procenta kroužků Aktivity. Nic tedy nebrání tomu, abyste vyzvali kamaráda a podpořili tak zdravou soutěživost mezi sebou.

Pokud při cvičení necháváte raději telefon doma a zároveň se nechcete vzdát poslechu oblíbených podcastů, můžete si je nově užívat přímo z Apple Watch. Ty pro vás budou automaticky nachystané k poslechu. Apple zároveň přichází se zajímavou funkcí nazvanou Vysílačka, která rychle a jednoduše umožní navázat rozhovor s jinými uživateli Apple Watch. Může tak přijít vhod například při návštěvě vysoce zalidněných a nepřehledných míst (hudebního koncertu nebo zalidněného náměstí).

Změnou k lepšímu by měla projít taktéž oznámení, která se nově dokáží chytře seskupovat, což vám ušetří práci – na displeji hodinek tak uvidíte to doopravdy podstatné . Tomu napomůže i chytřejší Siri, která za pomoci strojového učení lépe předpoví, co má uživateli zobrazit. watchOS5 mý být dostupný již 17. září.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze