Apple představil Watch Series 4 s měřením EKG

10
Apple představil Watch Series 4 s měřením EKG
  • Apple Watch Series 4 mají větší displej a zaoblený design
  • Jako vůbec první chytré hodinky nabízí měření EKG

Apple před malou chvílí představil Apple Watch páté generace. Hned na začátku je dobré uvést, že jde o největší revoluci v historii Apple Watch. Hodinky mají totiž díky menším rámečkům větší displej a přichází s novým designem.

Apple Watch 4

Na první pohled se od své předchozí generace odlišují částečně pozměněným designem a zúženými postranními rámečky okolo displeje. Velikosti 38 a 42 mm jsou pryč a přichází nové – 40 a 44 mm. Menší verze má o 32 % větší displej, zatímco ta větší až o 35 %. Nově bude možné si více přizpůsobit ciferníky, přičemž pozadí může být dynamické. Apple Watch to značně oživuje a vypadá to velmi zajímavě. Digitální korunka bude mít nově haptickou odezvu a dle slov Jeffa Williamse bude pocit z hodinek více přirozený.

Apple Watch Series 4 jsou vybavené 64bitovým procesorem, díky němuž budou až 2× rychlejší než aktuální Series 3. Změn se dočkal také reproduktor, který byl přesunut na druhou stranu a je mnohem hlasitější než u předchozí generace. I přes všechna vylepšení si ale hodinky stále drží jednodenní výdrž na nabití.

Apple Watch 4

Apple si zakládá na zdraví, a tak nás čeká mnoho vylepšení právě z této oblasti. Hodinky jsou nyní schopny díky vylepšenému akcelerometru a gyroskopu detekovat pád, následně nabídnou SOS obrazovku a pokud osoba do jedné minuty nezareaguje, začnou volat záchranku a odešlou informace o aktuální poloze. Další vylepšení jsou z oblasti měření tepu, přičemž se nabízí úplně nový měřič EKG. Elektrokardiogram je záznam časové změny elektrického potenciálu způsobeného srdeční aktivitou. Výsledky měření jsou údajně přesné a bude možné je sdílet přímo s lékařem, a urychlit tak například vyšetření.

Apple Watch Series 4 budou k dispozici celkem ve třech barevných variantách – zlaté, stříbrné a vesmírně šedé a budou mít stejně jako Series 3 dvě různé verze, tedy s LTE a bez něj. U nás bude k dispozici verze bez LTE, a to za částku 11 290 Kč (40mm varianta), respektive 12 090 Kč (44mm varianta), konkrétně od 29. září. U obou variant si budete moci vybrat ze sportovních řemínků, ty kovové budou později za příplatek. Původní generaci bude možné v základu pořídit za 7 790 Kč.

Technické parametry Apple Watch 4 40 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce40 × 30,4 × 10,7 mm, 40 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,57" (394 × 324 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ?, NFC: ano
ChipsetApple S4,
Paměťvnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostzáří 2018, 11 290 Kč
Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Ať nad tím přemýšlím sebevíc, vychází mi jediné: pod dohledem odborníka to může být skvělá pomůcka. V rukou průměrného člověka to ale bude ničivá zbraň na zdravotní systém.
Carda
Vypadají hezky a radši bych takový styl hodinek vyděl rád i u ostatních zkrátka na takový displej se toho vejde víc jak na těch kulatých proto bych kulatost nechal u klasických hodinek a tohle u smartwatch.
M
Ja je berú
Ing. Anton
What the watch?! Apple ukazuje co su to skutocne inovacie. Nie displej s o par pix vacsim rozlisenim. Ale toto su tie veci ktore nas posuvaju neustale vpred. Mechanicke hodinky sa postupne stanu naozaj len modnym doplnkom na ples a podobne. AW sa stanu tym cim je dnes mobil, sucastou nazho denno denneho life. Pomocnikom ktory nas prevedie mestkou dzunglou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze