watchOS 5 zaměřený na fitness a komunikaci je tu

watchOS 5 zaměřený na fitness a komunikaci je tu
  • Apple mimo iOS 12 představil také novou verzi systému watchOS 5
  • Ta se soustředí na podrobný záznam fitness aktivit a hodit se možná bude i funkce vysílačky mezi uživateli Apple Watch
  • Apple hodinky budou ještě více navázány na Siri, se kterou budou lépe spolupracovat

Apple na dnešní tiskové konferenci představil nové verze svých systémů, kdy se mimo iOS upgradu dočkal také watchOS, jenž nalezneme v chytrých hodinkách Apple Watch. Letos je aktualizace ve znamení zaznamenávání fitness aktivit a dostalo se také na kvalitnější spojení. A to mezi uživateli Apple Watch i mezi Apple Watch a iPhonem.

Vidím, že cvičíš

Chytré hodinky od Applu jsou skvělé jako pomocník při vašich fitness aktivitách a na tom Apple stavěl i s novou verzí watchOS 5. Hodinky nově automaticky poznají, že jste začali cvičit a spustí záznam aktivity. To se hodí pro všechny zapomnětlivce, kteří sice Apple Watch nosí, ale na záznam sportovních aktivit nemyslí. Hodinky navíc poznají i konec cvičení pomocí senzoru tepové frekvence. Jakmile tep klesne, záznam se automaticky ukončí.

Apple Watch vás budou motivovat k tomu porazit soupeře

Fitness aktivity chce Apple rozvíjet i formou výzev sdílených aktivit (Sharing Activity). S uživateli si můžete nastavit různé výzvy, které se budou neustále sdílet, a vy se tak budete moci předhánět v různých sportovních aktivitách. I tím chce Apple podpořit větší zájem o sport, zvláště pak mezi soutěživými majiteli hodinek.

watchOS 5

Přepínám

Máte rádi vysílačky? Pokud ano a jste zároveň majiteli Apple Watch, možná vás potěší, že jednu takovou vysílačku budete nosit na zápěstí. Apple se rozhodl integrovat do watchOS funkci vysílačky (Walkie Talkie), kdy budete „pípat“ mezi sdílenými uživateli, a to i v průběhu fitness aktivit. Můžete se tak motivovat k lepším výsledkům. Komunikace je zajištěna buď skrze Wi-Fi, nebo mobilní data (to se však České republiky týkat nebude, varianta s integrovanou SIM se na našem trhu oficiálně neprodává).

watchOS 5

Hey, Siri..a další

Apple Watch jsou se Siri velcí kamarádi, nově již nebude nutné ani vyslovovat magickou hlášku: Hey, Siri. Stačí zvednout zápěstí, podívat se na hodinky a začít mluvit.

Apple Pride

Jednou z dalších novinek je fakt, že Apple nově vývojářům zpřístupnil API pro přehrávání hudby na pozadí. Díky tomu se na Apple Watch mohou podívat noví velcí hráči. Dostupná bude rovněž nová aplikace Podcasty, které bude možné synchronizovat napříč všemi iOS zařízeními. Stejně jako u iOS 12, i watchOS 5 budou inteligentně seskupovat notifikace pod jednotlivé bloky pro větší přehled. Apple výrazně zapracoval také na přizpůsobení obsahu na malém displeji. Ne, Apple nechce, abyste na hodinkách konzumovali například webové stránky, ale chce, aby například příloha e-mailu vypadala dobře i na takto malém displeji.

Apple si přichystal i nové pásky, tentokrát s duhovým motivem na počest pochodu Pride. Aktualizace dorazí na podzim.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze