Nabíječka z Kickstarteru je tenká jako tři platební karty

GadgetMix
2
Nabíječka z Kickstarteru je tenká jako tři platební karty
  • Kado Charger má v pase pouhých 5 milimetrů, podporuje QuickCharge a umožní nabíjet telefony s microUSB, Lightning, anebo USB-C konektory
  • Aumi Mini dokáže upozornit na libovolnou událost, komunikuje přes Wi-Fi a rozumí si s IFTTT

Supertenká nabíječka do peněženky

Nevýhodou dnešních výkonných chytrých telefonů je jejich energetická náročnost. Se slzou v oku můžeme vzpomínat na doby, kdy jsme nabíjeli jednou za týden nebo dokonce za měsíc. Řešením může být powerbanka, nebo – pokud se pohybujete v dosahu elektrické zásuvky – si s sebou nosit nabíječku.

I malé nabíječky jsou nicméně příliš velké na to, abyste je nosili například v kapse. Se zajímavou nabíječkou Kado Charger však právě toto jde. Její tvůrci o ní hrdě tvrdí, že se jedná o nejtenčí nabíječku na světě. Její specifikace jim přitom dávají za pravdu. Nabíječka je ve složeném stavu tenká pouhých 5 milimetrů, což odpovídá přibližně třem platebním kartám položeným na sobě. Je tak nejen tenčí než váš smartphone, ale i než obyčejná tužka.

Kado Charger

Další rozměry jsou pak na výšku 85 milimetrů a na šířku 50 milimetrů. Celá nabíječka přitom váží pouhých 21 gramů, což je méně než AA baterie. Této kompaktnosti bylo docíleno použitím sklopného mechanismu pro nabíjecí trny, které se zasunují do elektrické zásuvky. Když je nepotřebujete, jednoduše je sklopíte a nijak nevyčnívají nad povrch. K dispozici jsou přitom verze pro americké i evropské zásuvky.

Kado Charger

Pro připojení kabelu ke smartphonu, tabletu, ale i další elektronice je k dispozici kabel o délce 85 centimetrů, což by mělo stačit ve většině situací. Kabel je v případě, že se nepoužívá, obtočený ve štěrbině kolem boků nabíječky. Vybrat si můžete kabel s koncovkami microUSB, Lightning i USB Type-C. Díky kompatibilitě s QuickCharge přitom využijete i rychlé nabíjení.

Kado Charger

Nabíječku Kado Charger však nemusíte nosit pouze v kapse, tašce nebo peněžence. S příslušenstvím Kado Phone Clip jí budete mít ještě více po ruce. Phone Clip je vyrobený z plastu a má vysoce přilnavou zadní stranu, která pevně přilne k zádům telefonu či pouzdra. Kado Charger poté do Phone Clipu zasunete. Při nabíjení ho z něj ani nemusíte vyjímat. Stačí vyklopit trny, propojit Kado Charger s telefonem a celou sestavu připojít rovnou do elektrické zásuvky.

Kado Charger

Kado Charger je k dispozici ve třech barvách: bílé, černé a metalické růžové, kterou ocení především ženy. Limitované Early Bird nabídky sice již skončily, ale i tak můžete za Kado Charger ušetřit 34 procent, když za něj zaplatíte 39 dolarů (930 Kč) + poštovné. Za balení, které obsahuje i Phone Clip, si pak připlatíte 5 dolarů (120 Kč). Odhadované datum dodání je v prosinci 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 3. 8. 2017
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 21 407 dolarů (22. 6. 2017 20:00)

Noční světlo vás upozorní na notifikace

Úkolem drobného nočního světla není osvětlit celou místnost, ale pomoci se v noci zorientovat v prostoru, aniž byste museli rozsvěcet. Aumi Mini, které jsme objevili na Kickstarteru, však tuto schopnost posunuje na úplně novou úroveň – dokáže pomocí světla upozornit na přednastavenou událost.

Díky podpoře IFTTT vás upozorní například na nový email, zprávu na Facebooku, počasí, změnu venkovní teploty, otevřené chytré dveře nebo na to, že spadla vaše domácí Wi-Fi síť. Díky otevřenosti platformy jsou možnosti využití obrovské a stále se zvětšují.

Aumi Mini

S ostatními chytrými zařízení a smartphonem přitom Aumi Mini komunikuje prostřednictvím Wi-Fi. V aplikaci, která je k dispozici pro Android a iOS, přitom nespravujete pouze jednotlivá upozornění, ale můžete si pro každou situaci nastavit i konkrétní barvy, čas i intenzitu světla. Vestavěné RGB diody přitom disponují úctyhodnými 6 milióny barevných odstínů.

Aumi Mini

Výbava dále zahrnuje světelný senzor a dotykové ovládání na přední straně zařízení. Napájení pak zajišťuje klasický USB konektor na zadní straně, díky čemuž je světlo mnohem univerzálnější, než kdyby ho výrobce vybavil elektrickou zástrčkou.

Aumi Mini

Připojit tak světlo můžete klidně i do notebooku nebo stolního počítače. V případě, že ho chcete připojit do elektrické sítě, stačí vám k tomu libovolný nabíjecí adaptér s USB, například od vašeho mobilního telefonu.

Aumi Mini

Na Kickstarteru už zbývá jen pár kusů v rámci Early Bird nabídky, kdy zaplatíte 27 kanadských dolarů (480 Kč). Poté cena Aumi Mini stoupne na 31 kanadských dolarů (550 Kč). Stejně jako v případě Kado Charger je předpokládané datum dodání prosinec 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 26. 7. 2017
  • Požadovaná částka: 30 000 kanadský dolarů
  • Zatím vybráno: 27 273 kanadských dolarů (22. 6. 2017 20:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
Tonda
K ničemu. Když už, tak stačí mít u sebe jemom usbčko.
Kolousek
Nemá to podporu Qualcomm quick charge, k ničemu. Stejné parametry (5V/2A) měly nabíječky před 8 lety.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze