Na CESu se objevil také ohebný smartphone od Samsungu. Vyfotit se ale nenechal

4
 Na CESu se objevil také ohebný smartphone od Samsungu. Vyfotit se ale nenechal
  • Ohebný telefon od Samsungu bude vyroben v limitovaném počtu milionu kusů za přibližnou cenu 36 tisíc korun
  • V současnosti se výrobce snaží vyřešit problém se známkami ohnutí na displeji

Podle deníku Korea Herald se na veletrhu CES 2019 ukázal rovněž smartphone s ohebným displejem od Samsungu. Veřejnosti se však neodhalil a šlo o prezentaci vybraným zákazníkům za zavřenými dveřmi.

Telefon v současné chvíli údajně zatím není připraven na to, aby mohl být dodáván na trh – tou největší „mouchou“, kterou je potřeba vychytat, je samotné otevírání a zavírání zařízení, respektive ohýbání displeje. V rozevřeném stavu displej nevykazuje žádné známky toho, že byl ohnut. Ve chvíli, kdy je displej ohnutý, se v ohybu objevují menší známky nakrčení. To měl ostatně potvrdit přímo zástupce společnosti Samsung, který ještě uvedl, že v otevřené poloze je displej naprosto plochý.

Výše uvedené problémy mají být pochopitelně odstraněny u produkčních jednotek. Smartphone s ohebným displejem se má dostat na trh v první polovině letošního roku a počítá se s výrobou pouhého milionu kusů, takže půjde svým způsobem o limitovanou edici. Samsung si tak zároveň otestuje první reakce zákazníků na používání ohebného zařízení, které následně vyhodnotí. Telefon by měl přijít zhruba na 1,5 milionu jihokorejských wonů, tedy přibližně 36 tisíc korun.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
Karel Kahovec
"V současnosti se výrobce snaží vyřešit problém se známkami ohnutí na displeji"

A co jste po tolika letech vývoje téhle kraviny čekali? Podívejte na Apple, ti dodávají lidem ohnuté tablety, zase vás předběhli! :D :D :D
MrQuick
Už jenom čekám, kdy se začnou objevovat první marketingové výrony o úžasnosti čtvercových displejů. Portrait/Landscape - Neřešíte. Zvyšte svoje obzory - Rozšiřte svoje portréty. Mobilní splitscreen - Osvobozen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze