Na prostředí iOS 9 běží již 75 % iPhonů, iPadů a iPodů

26

Apple vydal svou statistiku ohledně podílů jednotlivých verzí svého operačního systému iOS. Těšit jej může rozšíření nejnovější verze iOS 9, která se aktuálně nachází na třech čtvrtinách všech zařízení.

iOS 9

Verze Apple iOS 9 roste utěšeně rychle a například pár dní po uvolnění aktualizace dosáhla podílu 50 %. Připomeňme, že to bylo září loňského roku. Už v listopadu se podíl zvedl na 66 % a v minulém měsíci byla pokořena hranice 70 %. Růst však neustále pokračuje a k 11. lednu 2016 se iOS 9 nachází na 75 % všech mobilních zařízení. Navíc lze očekávat i další růst, který může podpořit i novější verze iOS 9.3, kterou Apple chystá a jejíž beta verzi jsme zkoušeli.

Apple iOS 9

Pokud se podíváme na zbylé verze, které Apple ještě zaznamenal, stojí za zmínku, že téměř pětina uživatelů nadále využívá předposlední iOS 8. Jakoukoliv starší verzi iOS má na svém zařízení ještě 7 % uživatelů. V tomto případě však může jít o starší modely, které již nedostaly aktualizaci.

Zdroje: developer.apple.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Nezávidím, u mě tato verze definitivně rozhodla, že si dám od iOS na chvíli pokoj, dokud to nebude systém jako kdysi. Především majitelé ip4S mají z ios9 radost, ten jim z telefonu udělal zasekané nic. Ona rádoby super podora není až zas tak super. Kde jsou časy ios4,5,6 to byla naprosto jiná liga, od sedmičky to jde od deseti k pěti. Ani teď 9.2 nechodí uspokojivě, nechápu na co jsou bety když potom vydají stejně polotovar který zas do další verze ladí. Třeba i proto tak padá cena iphonů v obchodech.
mental.disease
Zaujímavý ten koláč, všetky iOS majú spolu 101% :-))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze