iOS 9 si po pár dnech nainstalovalo 50 % uživatelů (aktualizováno)

18

Aktualizace iOS 9 je dostupná od večera 16. září a za necelý týden si už aktualizaci nainstalovalo více než 50 % všech uživatelů. To, co Androidu trvá několik měsíců, iOS zvládl opět během okamžiku, nyní pokračuje dále raketovou rychlostí.

Aktualizováno 22. 9. 2015

Je to neuvěřitelné, před pár dny jsme vás informovali o tom, že iOS 9 je na více než 20 % aktivních zařízení, po dalších 4 dnech můžeme říci, že nejnovější aktualizace je už na více než 50 % všech aktivních zařízení. iOS 9 je tedy rozhodně nejrychleji rostoucím systémem, za což si Apple rozhodně zaslouží obdiv. Pokud jste si už aktualizaci nainstalovali také, ovšem není vše podle vašich představ, můžete se s pomocí našeho článku snadno vrátit na iOS 8.

Původní informace z 18. 9. 2015

Velkou výhodou uvolňování aktualizací ze strany Applu je globálnost. Jakmile je aktualizace dostupná, je dostupná pro všechny. Apple má celé uvolňování aktualizací pod vlastní kontrolou, a to přináší své ovoce – během 3 dnů si aktualizaci stáhlo téměř 20 % všech „oprávněných“ uživatelů iOS produktů. A to už je velmi slušné číslo, když vezmeme v potaz, že u každé aktualizace Androidu trvá podobný počet stažení mnohonásobně delší dobu, a to zejména kvůli úpravám systému výrobci, nutnosti složitého schvalování každé aktualizace pro jednotlivé modely telefonů jak výrobcem, tak například operátorem, kteří mohou systémy dále upravovat a přidávat do nich funkce a aplikace. Apple nic takového nedovoluje a aktualizační proces je tak velmi přímočarý.

iOS 9

iOS 9 není revoluční aktualizací, přesto přináší spoustu zajímavých novinek, například pokročilý multitasking pro iPady. Pokud vás o nové verzi iOS zajímá více informací, nezapomeňte se podívat na náš podrobný článek.

Stejně jako před rokem, i letos se část uživatelů, kteří aktualizovali na nový systém, setkala s problémy a nekorektním fungováním iPhonu nebo iPadu. Řešením je většinou obnovení továrního nastavení, případně reinstalace systému. Úvodní pomalost některých starších iPhonů a iPadů by měla po jednou nebo dvou dnech odeznít.

Zdroje: mixpanel.com, gsmarena.com, google.cz

Diskuze ke článku
Lukáš
A teď si stejně jako já říkají: vždyť ten Apple velkohubě sliboval jak bude iOS9 odladěné a zatím to vypadá, že je to stejný nedodělek jako iOS7 a 8. Ještě, že jsem nebyl tak blbej a iphone poslal k vodě, opravdu nehodlám dělat Applu testera jejich domrveného sw, teď to budou zase rok ladit, aby to mohlo potom vše začít od znova. Kdysi mi přišla podpora Applu jedinečná, nyní kdy neumí vydat odladěný sw ji shledávám jako nepotřebnou.... novinky s novými verzemi skoro nepřichází a odladěnost taky ne. Na ipadu Air podobný hnus jako iOS8.4.1
samson
ja bych chtěl jen vědět kdo to slovo hater vymyslel a nebo kdo si ho nechal patentovat.par let zpet se v diskusich vubec neobevovalo a najednou je hater skoro kazdej.jsem zvedav jake slovo kdo vymysli a zacne se pouzivat priste.
Refael
Sice vlastním svůj první iPhone(6 Plus), ale nejsem klasická iOvce a dokáží bez jediného problému přiznat chyby v iOS, ovšem iOS9 jede mi i bez HR bez sebemenšího záseku, zatím.
Míša
Třeba se hádejte, když je si to podobný jako vejce vejci. Užíval jsem jabko, když bylo revoluční, teď spíš jen evoluční a cenově vyjímečný. Update ne vždy přináší radosti a to jak uživatelům jablečné pochoutky, tak ani více výrobcema podporovaného androida. Myslím si, že se není čemu vysmívat. Řešením je to nechat u ledu cca 2-3 měsíce, vyjde vychytávka(nadstavba) a poté když už to má nějaké mouchy pryč to nahrát. To že někdo rád připlatí za logo, nebo za prostředí, nebo má celou jablečnou domácnost, to je přeci svoboda jeho rozhodnutí. Nehrajte si na diktátory.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze