Na 13 českých vlakových nádražích se váš telefon automaticky připojí k Wi-Fi

3
Na 13 českých vlakových nádražích se váš telefon automaticky připojí k Wi-Fi
  • ČD – Telematika začala spolupracovat se společností Fon
  • Zákazníci s aktivovaným mezinárodním Wi-Fi roamingem a jejichž operátoři jsou partnerem společnosti Fon, tak mohou využít automatické připojení k Wi-Fi a internetu prostřednictvím sítě Fon
  • Uživatel už tak nemusí vybírat z neznámých Wi-Fi sítí, ale jeho mobilní telefon automaticky vybere síť Fon
  • Dostupná je na 13 velkých nádražích v České republice, jejichž výčet najdete v článku

Přístup k bezdrátové síti Wi-Fi na vybraných nádražích zprostředkovaný ČD – Telematikou je opět o něco komfortnější, jak se můžete dočíst na cdt.cz. ČD – Telematika totiž začala spolupracovat se společností Fon, poskytovatelem mezinárodního Wi-Fi roamingu, který má ve své celosvětové síti více než 21 milionů hotspotů. Zákazníci s aktivovaným mezinárodním Wi-Fi roamingem a jejichž operátoři jsou partnerem společnosti Fon, tak mohou využít automatické připojení k Wi-Fi a internetu prostřednictvím sítě Fon.

Jsme úplně prvním českým partnerem společnosti Fon,“ zdůrazňuje Mikuláš Labský, ředitel úseku Telekomunikační služby ČD – Telematiky. „Zařadili jsme se do pomyslné rodiny partnerů této celosvětové Wi-Fi sítě vedle takových společností, jako jsou například KPN, Vodafone Italy či americký AT&T. Spolupráce se společností Fon je dalším potvrzením naší snahy poskytovat zákazníkům služby na nejvyšší úrovni,“ dodává Labský.


Zákazník s aktivovaným mezinárodním Wi-Fi roamingem tak nemusí složitě vybírat z dostupných a často neznámých Wi-Fi sítí, ale jeho mobilní telefon automaticky vybere síť Fon. Ta je dostupná na 13 velkých nádražích v České republice, jejichž prostory jsou pokryté službou FREE WIFI poskytovanou ČD – Telematikou. Jedná se o tyto železniční stanice: Praha hlavní nádraží, Praha Masarykovo nádraží, Brno hlavní nádraží, Brno dolní nádraží, Ostrava hlavní nádraží a Ostrava-Svinov, Plzeň hlavní nádraží, Olomouc hlavní nádraží, Ústí nad Labem hlavní nádraží, Hradec Králové hlavní nádraží, Pardubice hlavní nádraží a Zlín střed.

Služba je dostupná prostřednictvím mobilních telefonů, které podporují technologii hotspot 2.0.

Diskuze ke článku
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Už teď se mi automaticky připojil na Wi-Fi, na mnoha nádražích je totiž akademická síť eduroam
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Co je Wi-Fi roaming? Ma to i vodafone? Jinak hadam tedy, ze to pujde z klasickeho datoveho limitu;)
vychodil
Co kdyby si autor clanku dal aspon trochu praci a vysvetlil, resp. uvedl na pravou miru, co je wifi roaming? A taky kdyby zjistil, jestli cesti opove toto poskytuji, kdyz jsme v Cesku...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze