Musk na Mars! Na počest zakladatele SpaceX bude vytvořena vesmírná edice iPhonu 12

1
Musk na Mars! Na počest zakladatele SpaceX bude vytvořena vesmírná edice iPhonu 12
Fotografie: Caviar
  • Telefon je vyroben z titanu a zájemce vyjde na více než sto tisíc korun
  • Vyrobeno bude pouze 19 kusů
  • Caviar připravil také speciální edici ikonických Nike Air Force 1

Ruská společnost Caviar na trh přinesla již celou řadu luxusních iPhonů, ale také dalších telefonů ostatních značek. Možná si vzpomenete na speciální „vikingskou edici“ Nokie 6500, iPhone s podobiznou Donalda Trumpa nebo iPhone 11 Pro Max, jehož design se inspiroval nevšedním pick-upem Tesla Cybertruck. Patrně vás tak nepřekvapí, že ani chystané modely s číslovkou dvanáct nepřijdou zkrátka. Na trh sice dorazí s několikatýdenním zpožděním, jak potvrdil sám Apple, Caviar však pro tuto příležitost připravil speciální koncept vesmírné edice vytvořené na počest Elona Muska a jeho neutuchající snaze dobýt rudou planetu Mars.

Caviar se tentokrát rozhodl vsadit na design, který se očekává. Pochopitelně jej nelze se 100% jistotou potvrdit, jelikož telefony zatím nebyly představeny. Všechny zdroje se však shodují na návratu k zaobleným rámečkům, jak lze vidět na renderech.

Hlavní ozdobou těchto iPhonů však bude pochopitelně speciální úprava od Caviaru. Na zádech najdeme slogan „Musk be on Mars“. Pod ním je podpis Elona, jenž má majitelům přinést štěstí, a dále menší nápis Elon Reeve Musk, což je celé jméno světoznámého podnikatele původem z Jihoafrické republiky. Na zadní straně si dále nepochybně všimnete rakety SpaceX Dragon a vesmírného pozadí.

Caviar iPhone 12 Nike Air Force 1

Zařízení je vyrobeno z titanu a o elegantní design zad se postará precizní laserové gravírování. Každý takovýto iPhone 12 bude rovněž opatřen unikátním číslem – Caviar totiž vyrobí v rámci této extrémně limitované edice pouze 19 kusů. S nákupem obdržíte rovněž stylové kožené pouzdro. V případě nákupu iPhonu 12 Pro Mars Edition (128 GB) si připravte 4 990 amerických dolarů, tedy zhruba 132 tisíc korun i s daní. U většího iPhonu 12 Pro Max cena startuje na 5 450 dolarech (rovněž 128GB verze), což je přibližně 142 tisíc korun. S ohledem na silně limitovaný počet dostupných kusů se tak nezdá cena těchto telefonů ani příliš přemrštěná. Nepochybně je bude možné za několik let prodat za podstatně větší obnos.

Pokud chcete, aby vaše Mars kolekce byla kompletní, můžete si pořídit také speciální verzi ikonických Nike Air Force 1. Legendární obuv vyrobená z pravé kůže byla ručně ozdobena motivy Marsu.