Multiplatformní free App Store GetJar.com slaví 2 miliardy stažení

"Obchod" s aplikacemi GetJar.com slaví více než 2 miliardy stažení. Jeho velkou zvláštností, nebo spíše lépe řečeno výsadou a konkurenční výhodou je, že všechny aplikace jsou na něm dostupné zcela zdarma, a málo jich rozhodně není.

GetJar.com

Tip: přečtěte si také zajímavý článek - Obchody s aplikacemi: kolik který vydělá?

Znáte getjar.com? Pokud ne, tak vězte, že se jedná o nezávislý portál pro stahování aplikací zdarma. Založen byl v roce 2004 v litevském hlavním městě Vilnius. Ke stažení na něm najdete víc jak 175 000 aplikací, pro platformy Java ME ("hloupé telefony" Nokia, Sony Ericsson, Samsung apod.), Android, BlackBerry, Symbian a tzv. mobile web, což jsou jednoduché HTML5 programy. Denně zde proběhne více než 3 miliony stažení, a aplikace pro portál vyvíjí přes půl milionu vývojářů. Jedná se tak o největší obchod s čistě free aplikacemi na světě. Největší význam má právě pro majitele výše zmíněných hloupých telefonů, které podporují pouze Javu. Mnoho možností, jak kvalitní Java programy stáhnout na jednom místě právě vyjma portálu GetJar totiž není.

App Store GetJar.com je určen pro většinu mobilních platforem pochopitelně třeba vyjma Apple iOS

Čtěte: Amazon Appstore spuštěn: Apple odpovídá žalobou

Portál právě v těchto dnech překonal významnou metu 2 miliard stažení. "Enormní nárůst stažení na našem obchodě připisujeme zejména našemu hodně otevřenému přístupu na trhu s aplikacemi," řekl zakladatel a generální ředitel GetJar, Ilja Laurs. "Dát vývojářům napříč všemi platformami neomezený prostor k distribuci svých aplikací se ukázalo být populárním krokem jak právě pro vývojáře, tak i pro spotřebitele."

Podoba desktopové verze úspěšného free App Storu GetJar.com

Čtěte také - Modernizace Android Marketu: svěží design a nové kategorie

Portál podporuje více než 2500 unikátních tipů telefonů. Největší zájem mezi stahovači je o hry a zábavu, sociální a zpravodajské aplikace nebo kancelářské aplikace. S přehledem nejstahovanější je aplikace Facebook Mobile, která již překonala hranici 100 milionů stažení. Na závěr ještě dodáme jednu zajímavost. V roce 2010 byl obchod getjar.com označen průkopníkem v oblasti technologií a získal cenu vítěze Světového ekonomického fóra. V časopisu Time se umístil v žebříčku společností, které "změní váš život". Vedoucí představitelé společnosti v dalších letech očekávají opět výrazný růst, a to zejména díky perspektivnímu Androidu.

Zdroje: intomobile.com, getjar.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze