Motorola snižuje cenu Moto X a připravuje se na levnější Moto G

2

Motorola plánuje rozšířit své restartované portfolio smartphonů pod hlavičkou Googlu. K vlajkovému modelu Moto X už dnes přibude o něco méně vybavená a hlavně levnější varianta jménem Moto G. Výrobce se na její uvedení připravuje úpravou ceny modelu Moto X.

Za období třetího čtvrtletí tohoto roku prodala Motorola podle agentury Strategy Analytics zhruba půl milionu kusů modelu Moto X. Na přeplněném trhu v obrovské konkurenci smartphonů s Androidem a také iOS je to určitě úspěch, i když v Motorole určitě možná i díky hře na vlasteneckou notu zákazníků v Americe a programu Moto Maker doufali ve víc. Nutno ovšem podotknout, že se Moto X na rozdíl od konkurence neprodávala mimo trh v USA, což je určitě pro prodejní čísla handicap.

Motorola Moto X

Motorola tedy připravuje druhý model Moto G, který přijde s levnější cenou a možná i širší dostupností na více trzích. Napovídá tomu místo představení – jihoamerická Brazílie. Aby Motorola podpořila prodeje dosavadní vlajkové lodě Moto X, snížila její cenu u všech hlavních distributorů – pěti největších amerických telefonních operátorů z 200 dolarů při dvouletém úvazku o rovnou polovinu.

TIP! Retro: Motorola d520: 15 let starý low-end

Technické parametry Motorola Moto X

Kompletní specifikace
Konstrukce129,3 × 65,3 × 10,4 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát10 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 980 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro MSM8960T, CPU: 2×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2014, 13 700 Kč

Zdroje: blogs.wsj.com

Diskuze ke článku
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Nuž povedzme si to na rovinu : Tento mobil nie je žiadna "raketa". Ale cena raketová bola. Pri dnešnej čínskej konkurencie si brandový výrobca už nemôže dovoliť poslať na trh len priemerný výrobok s nadpriemernou cenou. Tudy už cesta k úspechu nevede.
Honza
A co drivejsi Motoroly? Mam Razr i a vyladenejsi system by se hodil. Jinak telefon je super. 4 dny bez nabijeni je pro mnohe sen...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze