Motorola MOTOLUXE živě z Barcelony (video)

7

Americká Motorola na MWC v Barceloně představila také svůj nový Android se čtyřpalcovým displejem nesoucí název MOTOLUXE. Má zajímavý design i výbavu a zároveň bude bojovat poměrně příznivou cenou. Podívejte se na fotografie, video a naše první dojmy z novinky.

Novinka bez diskuzí zaujme netradičním designem přední strany, kde pod displejem nalezneme jakési oko. Do něj je integrována zelená dioda, která je opravdu silná. Díky ní tak bez nutnosti aktivace displeje uvidíte nové či zmeškané události. Praktické je, že je dioda vidět i při položení telefonu displejem dolů. Můžete si i zvolit barvu diody - na výběr je například ze zelené, modré, červené, žluté nebo modré.

Jak zmiňujeme ve videu, telefon je i přes 4 palcový displej velmi kompaktní, což je způsobeno tenkým rámečkem kolem displeje. V případě černé varianty má celé tělo lehce pogumovaný povrch, ale nenechte se mást, na rozdíl od novinky DEFY mini tento telefon odolný není. Bílá varianta má pak hladký lesklý plast, který už nijak odolně rozhodně nevypadá. Obě varianty se vyznačovaly dobrým zpracováním a rozhodně nikde nic nevrzalo.

Motorola MOTOLUXE: živé fotografie z Barcelony

Telefon má pouze 800 MHz procesor a na rozdíl od papírově ještě pomalejšího modelu DEFY mini nebylo prostředí ještě odladěno a reakce nebyly nijak svižné. Konečný verdikt tedy budeme moci vynést až s finální verzí softwaru. Na druhou stranu, MOTOLUXE se má začít prodávat opravdu každým dnem a prostoru pro vyladění tedy příliš není. Telefon zatím běží na Androidu 2.3, ale Motorola nyní prověřuje možnosti upgradu na Android 4.0, kterého se nakonec snad dočká. Za zmínku stojí opět zajímavé widgety MOTOSWITCH, které inteligentně agregují nejčastější aplikace a kontakty a zobrazují je podle toho ve widgetech.

Telefon až na pomalejší procesor není vůbec špatně vybaven. Nechybí 8 Mpx fotoaparát s autofocusem a LED diodou a výrobce přidal i přední videokamerku pro videohovory. Vzhledem k 800 MHz procesoru a ne tak velkému displeji by mohla baterie s kapacitou 1400 mAh zajišťovat poměrně dobrou výdrž.

Zelená dioda je umístěna v dolním oku

Na závěr doplním, že Motorola MOTOLUXE se již v tomto období začíná prodávat. Do České republiky by měla dorazit koncem března a cena se bude pohybovat kolem 6 500 Kč.

Motorola MOTOLUXE – první pohled z MWC

Technické parametry Motorola MOTOLUXE

Kompletní specifikace
Konstrukce117,7 × 60,5 × 9,9 mm, 123,6 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (480 × 854 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 800 × 480 px
ChipsetQualcomm S1 MSM7227A, CPU: 1×800 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 420 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, 6 500 Kč
Diskuze ke článku
Ladislav
Aktualizace na android ICS ještě asi potvrzeny nejsou co...
Jan
máte napsané : Můžete si i zvolit barvu diody - na výběr je například ze zelené, modré, červené, žluté nebo modré.
Martin
Dobrý den, tento telefon mě velice zaujal.. odrazuje mě však " pouze 800 mhz " procesor.. a prostředí motoswitch, chtěl jsem se zeptat, zda-li prostředí motoswitch jde vypnout.. a nebo je to pernamentně fungující aplikace, předem děkuji za odpověď
michal
K těm barvám diody, myslím, že na výběr barvy nejsou, mobil jednoduše bliká modře, když je zmeškaný hovor, zeleně, když se nabíjí, nebo když se někam připojujete a červeně, když je vybitej :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze