Motorola MOTOACTV: hodinky s Androidem a GPS naživo

1

Nejen Sony má své multimediální hodinky. Konkurencí jim bude příslušenství Motorola MOTOACTV, které dokonce běží na Androidu, má vlastní paměť a umí toho mnohem více, než hodinky od Sony. Má například zabudované GPS nebo Wi-Fi a bude vaším osobním fitness trenérem. Podívejte se, co vše umí.

Příslušenství Motorola MOTOACTV bylo představeno už v minulém roce, přičemž prodávat se začalo v prosinci. Nyní se dostavuje významnější update a příslušenství se začíná prodávat i v dalších zemích. Až nyní v Barceloně jsme novinku měli možnost podrobněji vyzkoušet a natočit a musíme říct, že se jedná o opravdu zajímavé příslušenství. Záměrně píšu příslušenství, protože MOTOACTV nejsou svým zaměřením na rozdíl od Sony SmartWatch myšleny jako klasické hodinky. Spíše se jedná o osobního trenéra v kombinaci s informačním centrem. Hlavním rozdílem kromě velikosti a funkcí (o tom dále) je, že je nemusíte vůbec propojovat s telefonem. V dalším textu je však klidně hodinkami nazývat pro zjednodušení můžeme.

TIP: podívejte se na video nových Sony SmartWatch

Motorola MOTOACTV: oficiální fotografie

MOTOACTV funguje zcela samostatně. Příslušenství lze nosit jako hodinky, či připnuté na paži. Primárním zaměřením je fitness využití a ve výbavě tak nechybí například pedometr, akcelerometr, GPS nebo Wi-Fi (k uploadu vašich výsledků na server). Stávají se tak vaším osobním trenérem, počítají kalorie, uběhnutou vzdálenost a trasu, kterou vám díky integrovaným Google Mapám dokonce i zobrazí.

Díky AccuSense technologii není problém zaznamenávat vaše výkony i uvnitř, bez GPS. Poslouží také jako plnohodnotný hudební přehrávač díky 8/16 GB vlastní paměti a možnosti připojit Bluetooth sluchátka. MOTOACTV navíc pozná, při kterých skladbách máte nejvyšší výkonnost a z nich pak sestaví speciální seznam skladeb pro co nejlepší výsledky.

TIP: podívejte se na náš první pohled na odolný telefon Motorola DEFY mini

Pokud hodinky připojíte přes Bluetooth k vašemu Android telefonu a stáhnete si příslušnou aplikaci z Google Play, lze z hodinek číst i zprávy či obsluhovat hovory. Pomocí updatů se však můžeme těšit i na další zajímavé funkce. MOTOACTV pohání 600 MHz procesor a, ač se to nezdá, operační systém Android v neznámé verzi. Ovládání je výrazně pohodlnější, než v případě hodinek od Sony, vše je plynulé a rychlé. Lepšímu ovládání pomáhá i jasný displej s úhlopříčkou 1,6 palce a rozlišením 176 x 200 pixelů. Hodinky jsou však o dost masivnější a těžší, než ty od Sony. Mají také odolné provedení včetně sklíčka Gorilla Glass, jsou odolné proti dešti a potu a celkově z nich čiší zaměření na aktivní životní styl.

Motorola MOTOACTV – první pohled z MWC

Klíčové vlastnosti příslušenství Motorola MOTOACTV

Rozměry 46 x 46 x 9,6 mm
Hmotnost 35 gramů
Baterie 258 mAh, výdrž 9 hodin při venkovním sportování
Displej 1,6 palce, 176x220 px, dotykový, kapacitní, Gorilla Glass
Procesor 600 MHz
Operační systém Android
Paměť 8 (dostupných 6 GB) GB/16 GB
Funkce Wi-Fi, Bluetooth, GPS, pedometr, akcelerometr, fitness funkce, hudební přehrávač, čtení informací z telefonu
Diskuze ke článku
Jan
Dobry den chci se zeptat kdy budou tyto hodinky dostupne v česke republic ma cenu si objednat ze stranek Motorola ??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze