Nvidia: vymakané hry na LG Optimus 2x a Motorole Atrix 4G

2

Nový chipset nVidia Tegra 2 má opravdu ojedinělý výkon v mobilním světě. Potenciál tohoto chipsetu se nVidia rozhodla prezentovat ukázkou špičkových her na zařízeních LG Optimus 2X a Motorola Atrix 4G.

Na videu se nám představí dvě hry na dvou zařízeních vybavených dvoujádrovým procesorem ARM Cortex-A9 v chipsetu nVidia Tegra 2. Ten obsahuje mimo výkonného procesoru také akceleraci grafiky OpenGL ES 2.0, a to tak umožňuje plynulý chod náročných grafických aplikací, jakými jsou právě hry.

Na LG Optimus 2X si můžeme všimnout vesmírné střílečky. Prezentující nás upozorňuje na grafické efekty, jakými jsou stíny nebo kouřové a světelné efekty. Právě tyto efekty by nebyly možné bez silného výpočetního výkonu, jaký chipset nVidia Tegra2 nabízí. Na Motorole Atrix 4G pak vidíme RPG hru Samuraj.

Preview obou demonstrovaných zařízení si můžete přečíst na mobilenet.cz:

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Piiitr
Nedovolí mi to si nerýpnout....to opravdu Android potřebuje dvoujádrový procesor aby se graficky rovnal iPhone? Jsem uživatelem Androidu a tohle mě opravdu štve.
Orleanus
Nejde ani tak o HW jak spis o optimalizaci. Iphone ma jen jeden hardware takl se hry vytvari primo optimalizovany pro iphne...a kolik mas android zarizeni? desitky...a optimalizovat hru pro kazdyho z nich je nemozny...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze