Lenovo K91: Android 4.0 proniká do televize

Lenovo K91 nepatří mezi běžné televize. Tak trošku nabízí "střeva" chytrých telefonů. Obsahuje totiž operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich a dvoujádrový procesor Snapdragon. Ovšem nabízí i další vymoženosti jako ovládání hlasem nebo fotoaparát s vysokým rozlišením 5 MPx.

Na výstavě CES v Las Vegas se vedle chytrých zařízení i tabletů představují i další jiné technologické skvosty. Jedním z těch skvostů je i nová televize z dílen Lenova K91. Může patřit mezi pokroková a především hi-tech zařízení. Tato novinka obsahuje vedle primárních zobrazovacích schopností i ty nejmodernější technologie z říše smartphonů. Překvapením je nasazení operačního systému Android 4.0 ICS s výkonným dvoujádrovým procesorem Qualcomm MSM 8060 s čipsetem Snapdragon o frekvenci 1,5 GHz. Televize může být ovládána skrze hlasové povely nebo díky vestavěné 5 MPx kameře i přes video povely. Interakce tak v sobě zahrnuje hlasové i vizuální povely.

Vedle této výbavy pak neméně výrazným dojmem působí přítomnost ovládacího prvku Touchpad s pěti směrným ovládáním. Dalším prvkem je pohybový senzor. Zobrazovací schopnosti obstarává IPS panel s rozlišením Full HD, LED podsvícením a 3D FPR technologií. Zobrazovací frekvence činí 240 Hz. Součástí Android 4.0 je i Android Market a Lenovo Store. Veškerý obsah pojme interní 8 GB paměť s možností jejího dalšího rozšíření o paměťové karty typu SD. V balení by se měla nacházet SD karta o kapacitě 2 GB. O rychlé stahování daného obsahu se postarají bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n.

Špatné zprávy jsou co se týče dostupnosti i prodejní ceny. Výrobce zatím nestanovil datum zahájení prodeje ani přibližnou cenu. Jak se vám tato televize a její výbava líbí?

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze