Mohl by Google zakázat používání smartphonů s Androidem v Rusku?

7
Mohl by Google zakázat používání smartphonů s Androidem v Rusku?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Google by mohl na dálku zamezit přístup ke svým službám
  • Hlavní slovo bude mít pravděpodobně americká vláda

Analytik Eldar Murtazin publikoval skrze Telegram zprávu týkající se ruských výrobců smartphonů s Androidem a také působení operačního systému Android na ruském trhu. Podle jeho informací Google již 23. března odebral licenci využívat operační systém Android několika výrobcům chytrých telefonů v Rusku, údajně však hrozí i kompletní „zákaz“ Androidu na území Ruské federace.

Toho by Google teoreticky mohl docílit zamezením přístupu ke svým službám. Zákaz dovozu smartphonů s Androidem by se také mohl pokusit vynutit u zahraničních výrobců, jako je například Samsung. Situace se bude pravděpodobně odvíjet rovněž od stanoviska zástupců USA, kteří mohou Google přimět podstoupit příslušné kroky. Zástupci USA rovněž nedávno varovali Čínu před dodáváním polovodičů Ruské federaci.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 28. 3. 2022 17:04
Tak ano když válčí Rusko proti někomu je to špatně. Ale když to dělá USA tak je to v pořádku..
Jistě a USA nenapadá nevinné státy a nezabijí že 🤣 prasprostý lhář jsi 🤣 dej si 200 let terorismu USA a hned uvidíš jaké svině to jsou.
Franto Frantof
Franto Frantof
Žiadne rušenie.
Treba zasielať cez oficiálny kanál google SPAM o pravdivej situácii na Ukrajine.
Janek Fanek
Janek Fanek
Čínské stanovisko je obecně známé a pokud se nezmění, bude Rusko dostávat veškeré zboží od čínských výrobců. Obě země mají vlastní operační systémy a lze předpokládat, že systém Google nebudou potřebovat. Otázka je jiná, co se stane, až proti druhé nejsilnější ekonomice (ČLR) budou použity tvrdé sankce? Samozřejmě se ozvou také občané, protože zvyk je "železná košile". V každém případě je situace nepochybně na samém kraji 3 světové války. Každý by měl zvážit, zda tato politická reprezentace je to, co lidstvo potřebuje!
Martin Prokop
Martin Prokop
Mohli by člověka postavit ke zdi protože má US rifle Levis?.... Ano mohli!

Pokud se bavíme co může absolutní vláda, která nectí ani svoje zákony a demokratické postupy, tak ano mohla.. ...ona může cokoliv. Praktické hledisko prosazování je jiná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze