Samsung Galaxy S bude první na světě s Wi-Fi Direct

2

Samsung I9000 Galaxy S v příští chystané aktualizaci nejspíše jako první zařízení na světe dostane certifikaci technologie Wi-Fi Direct. Benefitem této technologie je propojení dvou libovolných zařízen, možnost poslat z jednoho zařízení data do druhého, díky čemuž odpadá nutnost vlastnit router.

Samsung Galaxy S dostane v příští aktualizaci nebo v příštích aktualizacích tuto certifikaci. Doposud žádné jiné zařízení na světě se danou certifikací nemůže pochlubit a v tomto směru tedy bude Galaxy S průkopníkem. Tato technologie umožní přenos dat mezi dvěma zařízeními a do jisté míry tak v budoucnu nahradí i Bluetooth, které nenabídne takovou rychlost přenosu.

Samsung Galaxy S je jedním z nejlépe vybavených komunikátorů s operačním systémem Android. Nabídne výkonný procesor Hummingbird o taktu 1 GHz spolu s grafickým akcelerátorem PowerSGX 540. Nabídne i dostatečné úložné prostory o kapacitě 8 GB + slot na paměťové karty microSHDC. Zadní strana se může pochlubit 5 MPx fotoaparátem s autofocusem. Může se také pyšnit dotykovým kapacitním displejem typu SUPER AMOLED, úhlopříčkou 4" a rozlišením 480 x 800 px. Vše pak dotváří kompletní datová výbava včetně Wi-Fi b/g/n nebo nejnovější verze Bluetooth 3.0.

Tip: Přečtěte si recenzi špičkového Samsungu I9000 Galaxy S

Zdroje: intomobile.com

Samsung i9000 Galaxy S můžete zakoupit na značkovém obchodě Samsung

Diskuze ke článku
matúzka
ahojte, chcela by som sa spýtať, co ja vôbec wifi DIRECT? je to iná funkce ako obyčajný wifi ???
Michal Kostka
Michal Kostka
Dobrý den, technologie Wi-Fi direct spočívá v tom, že dvě libovolná zařízení vybavená technologii Wi-Fi direct spolu mohou komunikovat, sdílet dala i jiné soubory. Jedná se o obdobu technologie Bluetooth, ale oproti ní nabídne mnohem větší dosah i přenosovou rychlost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze