Misfit Ray: jednoduchost je sexy

2

Ve světě wearables se můžete vydat dvěma směry. Buďto do hodinek nacpete maximum možného a vyrobíte tak počítač na zápěstí, anebo naopak pečlivě vyberete jen to nejnutnější a zabalíte to do stylového pouzdra. Vznikne pak něco, co spíše připomíná šperk a vydrží v provozu půl roku. Přesto to zvládne monitorovat vaše aktivity a prostřednictvím barevné diody informovat o notifikacích.

Misfit Ray tak na první pohled vůbec nepřipomíná elektroniku. Je to malé hliníkové pouzdro s rozměry 12 mm v průměru a 38 mm na délku, na kterém nalezneme jednu vícebarevnou diodu a 8mm spony pro připojení doplňků. Není potřeba se omezovat pouze na nejrůznější náramky, Misfit Ray můžete klidně nosit na krku, na klíčích nebo i jinde. Hmotnost bez náramku je pouhých 8 gramů.

Misfit Ray

Kromě snímání vašich aktivit a spánku umí zařízení také upozorňovat na notifikace z telefonu připojeného prostřednictvím Bluetooth. Učiní tak vibracemi a také odlišnou barvou diody, přičemž každému druhu může být přiřazena jiná barva.

Zařízení je označeno jako „vodotěsné do 50 metrů“ a baterie v něm vydrží až půl roku. K napájení se přitom používá trojice „knoflíkových“ baterií z hodinek s označením 393.

Jak zařízení nosit záleží jen na vaší fantazii.

Dalším způsobem využití je dálkové ovládání, ke kterému je zapotřebí nainstalovat Misfit Link. Posléze tak můžete na připojeném zařízení ovládat fotoaparát, přehrávání hudby a další činnosti.

Cena zařízení byla stanovena na 100 dolarů (asi 3 000 korun s daní). Předobjednávky již běží, první kusy budou expedovány na jaře. Na výběr máte dvojici barevných variant „Rose Gold“ a „Carbon Black“ plus nepřeberné množství náramků a dalšího příslušenství.

Technické parametry Misfit Ray

Kompletní specifikace
Konstrukce38 × 12 × 12 mm, 8 g, odolnost: ano
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (8 mm), zapínání: ?
Displej?, ?" (? × ? px), tvar: ?
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ2 2016, 3 000 Kč

Zdroje: misfit.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Vôbec nepíšete aké všetky funkcie o obsahuje.
gábi
Škoda..že to není kompaktní i s Windows Phone :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze