Míří Honor zpátky na vrchol? V Číně popularita značky skokově roste

Míří Honor zpátky na vrchol? V Číně popularita značky skokově roste
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Rostoucí zájem o značku Honor má mít na svědomí zejména nová řada Honor 50 s podporou GMS
  • Výsledky by mohla vylepšit také očekávaná série Honor Magic3

Oddělení značky Honor od Huawei se podle průzkumu counterpointresearch.com ukázalo jako správný krok. Trend klesajícího zájmu o výrobky Honor se v současnosti otáčí a minimálně v domácí Číně značka zažívá opětovný vzestup. Z dubnového 5,7% tržního podílu si v červnu ukousla již pěkných 8,4 % z vysoce konkurenčního trhu s chytrými telefony.


Prodeje v období mezi 21. červnem a 4. červencem narostly o 36 % ve srovnání s předchozím dvoutýdenním obdobím. Za opětovný úspěch značka vděčí zejména populární nové řady Honor 50 odhalené 25. června, která má po dlouhé době zase podporu dříve zapovězených Google služeb. Zájem by mohla vzbudit i očekávaná řada Honor Magic3, která bude brzy představena.

Zvýšení zájmu o produkty Honor může být podle CounterPoint Research přiřazeno rovněž dlouhodobé zákaznické loajalitě i schopnostem oddělení stojícího za vývojem nových technologií. Právě do něj bylo podle CEO společnosti, George Zhaa, znovu přijato více než 4 000 zaměstnanců. V neposlední řadě má Honor vděčit za úspěch čínské společnosti Digital China, která pomáhá s distribucí Honor zařízení i na místa (na čínském trhu), kam má konkurence obtížný přístup.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze