Microsoftu se daří: vydělává a dokázal prodat přes 10 miliónů Lumií

62

Microsoft zveřejnil své finanční a prodejní výsledky za druhé fiskální čtvrtletí roku 2015. Ve zkratce lze říci, že se z našeho pohledu klíčovým odvětvím telefonů a tabletů daří. Například Lumií se prodalo přes 10 miliónů kusů. Oproti konkurenci s desítkami prodaných telefonů však Microsoft stále nevykazuje objektivně nijak vysoké prodeje svých telefonů s platformou Windows Phone.

Americký Microsoft dnes vydal své finanční a prodejní výsledky za druhé fiskální čtvrtletí roku 2015, které skončilo v prosinci 2014. Celkové příjmy společnosti činí 26,5 miliard dolarů, přičemž zisk se zastavil na 5,8 miliardách dolarů. Příjmy se meziročně zvýšily o 8 %, avšak celkový zisk poklesl z loňských 6,5 miliard dolarů. Důvodem jsou mimo jiné náklady spojené s akvizicí mobilní divize finské Nokie.

TIP! Vyzkoušeli jsme lednové Windows 10: nový Start i Cortana

Microsoft

Z našeho pohledu nás nejvíce zajímají telefony. Microsoftu se za tři měsíce podařilo prodat 10,5 miliónů Lumií, což je nárůst ve všech ohledech. Předešlé tři měsíce se jich prodalo 9,3 milionů a za stejné období před rokem dokonce jen 8,2 milionů kusů. Je tedy vidět, že prodeje pozvolna stoupají a výhled do dalšího období nevěští nějaký zvrat, neboť Microsoft již představil dva levné modely. Dále se Microsoftu podařilo prodat také 39,7 milionů kusů klasických Nokií se systémy S30 a S40. Dobré prodejní výsledky stojí za tržbami 2,3 miliardy dolarů v divizi mobilních telefonů a čistým příjmem 330 milionů dolarů. Ačkoliv se Microsoft zlepšuje, na Apple mít patrně nebude. Dle předběžných odhadů, se kterými přišel na Twitteru Benedict Evans, se totiž Applu mělo podařit za uplynulé tři měsíce prodat 65 miliónů telefonů, Microsoft v součtu prodal 50,2 miliónů telefonů.

Daří se také sekci s tablety, kterou táhne nový tablet Surface 3 Pro. Prodeje se mezičtvrtletně zvýšily o 24 %. Celkové tržby činí 1,1 miliardy dolarů oproti 908 milionům dolarů v předešlém čtvrtletí.

Zdroje: microsoft.com

Diskuze ke článku
Tomas
Ale alespon vsichni majitele WP se muze predstavit na foru :D
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
10 miliónov je veľa alebo málo ?
peťa
„oproti konkurenci s desítky prodaných telefonů“ :D
Mirek
Taky jsme prispel. Koupil jsme si lumii 535 a jsem spokojeny :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze