Lumie na vzestupu? Za 3. čtvrtletí se jich prodalo přes 9 miliónů

57

Značka Lumia, která se pojí se systémem Windows Phone, je s námi již několik let. Stále se však modely nedokázaly výrazněji prosadit. Nyní se nicméně zdá, že se blýská na lepší časy. Za uplynulé čtvrtletí se totiž prodalo rekordní množství Lumií. Dařilo se také tabletům řady Surface.

Microsoft Lumia

Microsoft dnes zveřejnil prodejní výsledky své mobilní divize, do které spadají telefony řady Lumia. Ano, již žádná Nokia. Celý procesor prodeje byl dokončen a Microsoft již také rozhodl, že nové modely ponesou název Microsoft Lumia. Doposud však všechny prodávané Lumie ještě nosí logo finské Nokie. Období, kdy bylo portfolio Lumií neúplné, je pryč, což se pozitivně projevilo na prodejích, které stoupají strmě vzhůru.

Za zvýšenými prodeji stojí nově příchozí modely

Za uplynulé tři měsíce Microsoft prodal 9,3 miliónů Lumií. To je mnohem více než ve druhém čtvrtletí, kdy dokázal prodat jen 5,8 miliónu Lumií. Překonány byly i prodeje z loňského třetího čtvrtletí, které činily 8,8 miliónů Lumií. Za vším bezpochyby stojí příchod nových modelů do střední a vyšší střední třídy. Tento fakt se plně projeví také v dalším čtvrtletí, kdy do čísel promluví tradičně silné Vánoce. Celá divize mobilních telefonů u Microsoftu vykázala příjmy 2,6 miliardy dolarů (přibližně 53 miliard korun).

3Q 2014 2Q 2014 3Q 2013
Prodej Lumií 9,3 miliónů 5,8 miliónů 8,8 miliónů

Daří se také tabletům Surface, jejichž prodeje dle Microsoftu stoupají. Příjmy se zvýšily o 127 % na 908 miliónů dolarů (přibližně 18,5 miliard korun). Naopak však poklesly příjmy za operační systémy Windows, Windows Phone a také z kancelářského balíku Office 365. Za snížením stojí nejen zpomalení růstu trhu s PC, ale také snížení ceny licencí u systému Windows Phone.

Zdroje: microsoft.com, gsmarena.com, microsoft-news.com

Diskuze ke článku
aha
Včera jsem prodal 0 rohlíků, dnes 2. Mohu si gratulovat = 200% nárůst
MS to PR skutečně neumí.
satai
Jsem zvědavý na čísla za všechny smartphones, zda ten meziroční růst MS není pomalejší než trh...
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Naposledy upraveno: 24. 10. 2014 12:03
Trochu škodoradosti : To čo predal "Microsoft" za 3Q 2013+ 2Q 2014 + 3Q 2014 = predal Apple nových IP6 za 2 mesiace. Plus s takou maržou na mobile čo sa môže Microsoftu len snívať.... Aj toto poukazuje akú silu na trhu WP. Čiže minimálnu...
lordr
Do příštího čtvrtletí taky jednou přispěju :-)
Nový lumie jsou parádní a dva roky stará 920 už chce do důchodu :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze