Microsoft začíná uvolňovat Anniversary update pro Windows 10 Mobile

36

Na začátku tohoto měsíce uvolnil Microsoft Anniversary update pro své stolní Windows 10, nyní přicházejí na řadu i smartphony s operačním systémem Windows 10 Mobile. I když aktualizace nepřinese tolik funkcí jako aktualizace pro desktop, na pár zajímavostí lze přeci jen narazit. Kdy a jak aktualizaci získat poradíme právě nyní.

Počínaje 16. srpnem začal Microsoft uvolňovat výroční update i pro Windows 10 Mobile. Novinek samozřejmě není takové množství jako v případě desktopové verze, ale i tak je na co se těšit. Mezi novinky patří například rychlý zástupce fotoaparátu na uzamčené obrazovce, nová aplikace pro Skype, úprava stylu nastavení a také podpora čtečky otisků prstů. Snad se již dočkáme nových zařízení s Windows a zároveň se čtečkou otisků. Menším benefitem budou také redesignované emotinky.

TIP: Windows 10 Mobile Anniversary Update by měl přijít příští týden

Anniversary update

Uvolňování aktualizace proběhne, jako vždy, postupně. Microsoft upozorňuje na fakt, že na rychlosti je podepsáno několik různých faktorů. Samozřejmě záleží na značce, výrobci a poskytovateli služeb. Zařízení z volné distribuce bude aktualizováno dříve, než smartphone zakoupený u operátora. Pokud chcete zkontrolovat možnosti aktualizace manuálně, zavítejte do Nastavení – Aktualizace a bezpečnost – Zkontrolovat aktualizace.

Zajímavé novinky

  • na uzamknuté obrazovce se (v navigačním panelu) zobrazuje ikonka fotoaparátu
  • vylepšená funkce kopírovat/vložit tak, aby byly potřebné ikonky vždy po ruce
  • možnost spuštění až 16 aplikací (2 GB RAM minimálně)
  • možnost používat ethernetový adaptér v Continuu
  • doručenky přímo u konkrétní odeslané zprávy
  • nová podoba centra akcí, kde má každé oznámení svou vlastní ikonku
  • rychlé přepínače v centru akcí je možné libovolně upravovat a měnit jejich pořadí
  • možnost nastavení priority oznámení
  • nové animace a efekty dlaždic
  • WordFlow nově i v adresním řádku prohlížeče Edge

Zdroje: changewindows.org, pocket-lint.com, blogs.windows.com

Diskuze ke článku
cot1122
Nj, už je to tady.
Petr
Zbytečnost, těch pár indů a afričanů, co ten systém používá si změn ani nevšimne. Nakonec ty novinky působí dneska jako z minulého století :-))
pantonik
Vše je ok. Jen mi zmizelo rádio.
Jiří Kapr
Tento článek není prvním, kde jsem se dočetl, že bude v Anniversary updatu v prohlížeči Edge v adresním řádku vyhledáváni pomocí word flow. Nevím jaké máte zkušenosti, ale já mám sestaveni 10.0.10586.494 a už mi to funguje dávno. Podle mě vyhledávání pomocí word flow není novinka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze