Aplikace Microsoft Paint 3D se dočká i mobilní platforma

2

Před pár dny jsme se dočkali odhalení velkého Creators Updatu Windows 10, v němž velkou roli hrála i aplikace Paint 3D, tedy Malování v novém kabátě a s novými funkcemi. Vedoucí programu Windows Insider nyní potvrdila, že Paint 3D se dočká i mobilní platforma Windows 10.

Zatímco si členové programu Windows Insider již zkouší funkce Paint 3D, Microsoft pracuje na mobilní verzi. Vedoucí programu Insider, Dona Sarkar, potvrdila, že společnost již aktivně pracuje na jejím vývoji a momentálně se nachází v alfa fázi.

Microsoft Paint 3D

TIP: Windows 10 Creators Update: další velký update oficiálně

Aplikace Paint 3D se odhalila jako součást budoucího Creators Update Windows 10. Hlavní novinkou, na kterou kladla společnost největší důraz, je základní práce s 3D objekty, která má být díky přátelskému uživatelskému prostředí dostupná pro každého. Součástí programu má být i SketchUp komunita, kde budete mít k dispozici další 3D objekty, se kterými můžete nadále pracovat.

Kdy přesně se velkého Creators Updatu, potažmo Paint 3D dočkáme, je stále nejasné, předběžně se ale mluví o březnu příštího roku. Kdy se následně objeví Paint 3D pro Windows 10 Mobile taktéž není známo.

Zdroje: windowscentral.com, twitter.com, windowsblogitalia.com

Diskuze ke článku
Smithy
Klasickej MS, vydávají kraviny místo toho aby řešili zásadní nedostatky a chyby v systému. Teď myslím především desktop.
David Boháč
David Boháč
"Není na světě člověk ten, jenž by se zavděčil lidem všem"

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze