Microsoft vydal Office Lens také pro Android a iOS

8

Americký Microsoft i nadále pokračuje v expanzi svých aplikací na konkurenční platformy. Tentokrát jsme se dočkali šikovné aplikace Office Lens pro skenování dokumentů, která se rozšířila nejen na Android, ale také na iOS od Applu.

Office Lens

S aplikací Office Lens jsme se prvně setkali v březnu loňského roku, kdy ji Microsoft vydal pro svůj operační systém Windows Phone. A k čemu vlastně Office Lens slouží? Jde o snadný nástroj pro skenování různých dokumentů. Nemusí jít jen o běžné listy papíru, ale například také o vizitky, tabule, paragony a dokonce i monitory. Jednoduše pokud potřebujete něco ofotit a následně z pořízeného snímku mít například dokument PDF či dokument Word. Po doskenování dokumentu máte k dispozici různé režimy úprav a to například ořez či změna kontrastu.

Aplikace Office Lens je nyní opět zcela zdarma dostupná pro operační systém iOS v obchodě a v případě Androidu jako preview.

Stáhnout Office Lens

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Standa
Mám telefon s Androidem i s WP. Služby Microsoftu mám rád a používám je na obou zařízení jako primární. Čím to ale, že na Androidu jsou služby lepší a propracovanější než na domovském WP ? :-D
lol
bez ohľadu na to či je WP uzavrety systém, alebo Android otvoreny, je tu fakt ze MS nema dotiahnuté aplikácie a software do štadia porovnateľného s možnosťami Androidu a iOS. Napr. mailova aplikácia od MS neumožní propojenie prílohy vo formate PDF(štandardne ponuka len obrazky),ano da sa to obisť inak, ale z appky mailu to nejde. Nofitikačnú diodu rieši MS až teraz pre WP10(nech mi tu nikto nehovorí že ju nepotrebuje-príde mi uchylne zapinať telefon aby som zistil či mam neprijatý hovor, sms, či zistovať stav baterie, aj pri nabijani - ked mi stači nan len z dialky mrknut ak by tu diodu mal)...a takto by som mohol pokracovat donekonecna. Bezpečnosť systému je fajn, aj jej plynulost(aj ked mne 730 lumia mrzla a resetovala sa sama od seba kym neprisla posledna oprava stability).Takže MS by mal potom viac popracovat na možnostiach systému a ked nehodla programatorom umožniť zásahy do systému, tak nech spravi poriadu softwarovu podporu, nech tie aplikácie za niečo stoja a je ich dost

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze