Microsoft nabízí Office zdarma i pro iPhony a tablety s Androidem

4

Microsoft se dobrovolně vzdává jedné z hlavních konkurenčních výhod své platformy Windows Phone, když se rozhodl nabídnout novou verzi kancelářského balíku Office zdarma pro iPhony a iPady. Navíc chystá i verzi pro operační systém Android, která bude rovněž zdarma.

Microsoft navazuje na svůj Office pro iPady, který nabídl už v březnu. „Kdykoliv má někdo nápad nebo inspiraci, chceme mu umožnit ho uvést do praxe,“ řekl John Case, korporátní viceprezident, Office Microsoft. „S více než miliardou zákazníků Office po celém světě a více než 40 miliony staženími pro iPad , je jasné, že aplikace Office jsou to, co lidé chtějí používat,“ dodal.

Aktualizovaná verze, která byla vydaná včera, nabízí tutéž zkušenost i pro iPhony. Dokumenty můžete zdarma nejen prohlížet, ale i editovat. Nová verze je k dispozici ve 29 jazycích ve 136 zemích, včetně češtiny, a vyžadován je iOS 7.0 nebo novější.

Stejné funkce bude mít i Office pro tablety s Androidem, jehož preview verzi Microsoft včera Microsoft též představil. Nedočkaví zájemci se mohou registrovat na stránkách Microsoftu. Vydání hotové verze je pak plánováno na začátek roku 2015. Tabletové Office vyžadují úhlopříčku displeje 7" až 10,1" a tablet nesmí běžet na nejnovějším Androidu 5.0 Lollipop.

Vydání nové verze, která umožní i editování dokumentů neznamená, že by Microsoft končil s předplatným Office 365. Předplatné budete i nadále potřebovat, pokud budete chtít dokumenty synchronizovat přes cloud. Kromě vlastního úložiště OneDrive nově nabízí i integraci s Dropboxem.

Stáhnout Microsoft Word

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Microsoft Excel

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Microsoft PowerPoint

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blogs.microsoft.com, pocket-lint.com, itunes.apple.com, itunes.apple.com, itunes.apple.com, instant.ly

Diskuze ke článku
Tomáš
Link článku odkazuje na konec průzkumu
iOSHater/AndroidHater
Dost mě překvapuje ta podpora DropBoxu. To by znamenalo, že v Microsoftu opravdu probíhá nějaká velká transformace business modelu...
Jsem zvědavý, na čem budou vydělávat třeba za dva roky, když teď dávají k dispozici Windows Bing Edition a teď otevírají i Office.
Jan Vidim
Jan Vidim
Myslím, že by si nikdo nekupoval Office 365 jen kvůli tomu, aby to mohl mít na mobilu. A kdyby to bylo zpoplatněné, všichni by používali openoffice. Tímto Microsoft motivuje k předplacení 365, aby mohli lidé využívat funkcí navíc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze