Microsoft představil Edge pro Android a iOS i aktualizovaný launcher

11
Microsoft představil Edge pro Android a iOS i aktualizovaný launcher
  • Microsoft se dnes opět o něco více odklonil od vlastních Windows 10 Mobile vydáním svého prohlížeče Edge pro Android a iOS
  • Zároveň jsme se dočkali i větší aktualizace Arrow Launcheru, který změní název a dostane nový vzhled či funkce
  • Počítat můžeme se synchronizací s Microsoft účtem a vaším PC díky aktualizaci Windows 10 Fall Creators Update
  • Novinky můžete vyzkoušet již nyní zadarmo v beta testování

Microsoft právě oficiálně oznámil příchod svého prohlížeče Microsoft Edge na Android a iOS, přičemž Android dostane navíc i modernizovanou verzi Microsoft Launcheru. Microsoft se tak i nadále mnohem více přiklání k vývoji pro ostatní platformy, zatímco Windows 10 Mobile nechává stále ležet ladem. Rozhodnutí Microsoftu však ponechme stranou a pojďme si obě novinky trochu blíže představit.

Microsoft Edge pro Android a iOS

Už díky brzké aktualizace Windows 10 Fall Creators Update dostanou fanoušci Microsoftu lepší propojení se svými telefony s konkurenčním systémem a Edge nyní toto pouto ještě posílí. Pomocí něj bude možné posílat stránky z PC i do něj, abyste mohli pokračovat ve svém čtení při změně zařízení. Zároveň můžeme očekávat také synchronizaci záložek, historie, uložených stránek ke čtení a dalších. Jen synchronizaci otevřených oken, kterou umí třeba Chrome, zatím Edge nepodporuje, ale přeci jen je stále ve fázi testování. To vše bude zabaleno již do nového Fluent Designu, na který bude Microsoft pozvolna přecházet i u počítačů.

Microsoft Edge

Microsoft Edge je k dispozici již dnes pro iOS zařízení, stačí se přihlásit pomocí Apple TestFlight. Verze pro Android bude oficiálně v Google Play k dispozici podle slov Microsoftu již brzy. Už nyní můžete ale Edge na Androidu otestovat, pokud patříte mezi Windows Insidery. Pokud vás Edge zaujal, ať už jste na Androidu či iOS, stačí jít na tuto oficiální stránku a přihlásit se k testování.

Aktualizovaný Microsoft Launcher

Arrox Launcher od Microsoftu je v obchodě Google Play už nějaký ten pátek a za tu dobu stihl nasbírat miliony stáhnutí. Nyní však dostane launcher velkou aktualizaci, která přinese lehce upravený vzhled do stylu Fluent Designu, změnu názvu a hlavně se přidá pár funkcí, které budou fungovat s počítači s aktualizací Windows 10 Fall Creators Update.

Hlavním úkolem launcheru bude zjednodušit práci se soubory, aplikacemi a kontakty, které všechny přehledně zobrazuje stále ve speciálním feedu, do kterého se dostanete stejně jako třeba do Google Now u launcheru od Googlu – prostě jen swipnete na domovské obrazovce. Velkou výhodou má být možnost pokračovat v rozdělané práci poté na PC, ale aplikace je teprve ve fázi testování a tyto funkce zatím chybí.

Už nyní ale můžeme třeba u obrázků vidět možnost „Continue on PC“, tedy pokračovat na PC. Po klepnutí na možnost se nám objevilo uploadování na OneDrive díky připojenému Microsoft účtu, který je pro běh launcheru nutný, ale bohužel nás poté obrazovka vyzvala, abychom nainstalovali na cílové zařízení Windows 10 Fall Creators Update, což bohužel nemáme.

Naše rychlá procházka launcherem

Launcher si může stáhnout každý, kdo se stane testerem aplikace na této stránce. Poté stačí jít do Google Play a najít si ve vyhledávání Microsoft Launcher.

Zdroj: blogs.windows.com, microsoft.com

Diskuze ke článku
ANO
Ono ale nejde jen o windows mobile .... jde i o samotne windows, kde je edge stale zcela nepouzitelny. Stale chybi zakladni funkcionalita, ktera byla v metro verzi IE ve W8. Dokonce, jak se divam, stale ani nemaji tak zakladni vec jako fullscreen:o))) Hadam, ze dotykove gesta rovnez nestihli zapracovat ..... hlavne, ze delaji launcher pro lagroid nebo edge, to je fakt veledulezite, kdyz vlastni platforma umira .... uz se zacaly prodavat tablety s windows, tak zarizli dotykovy prohlizec ...... jestli to neni nejaka rizena interni sabotaz, tak fakt nevim .....
Tommy
Ten Launcher vypada celkem pekne, docela vitam takovy propojeni androidu s Windows 10 v PC, nicmene pochybuju, ze nekdo bude prechazet z Chrome na Edge v mobilu stejne jako ho malo lidi pouziva i ve Windows...
Jarek
Já mám s Microsoftem poslední dobou velmi špatné zkušenosti. U OneDrive vytváření obrovského tmp souboru (70 GB) na SSD disku, problémy s Outlookem, synchronizace Office.

Většinou dobré nápady, ale nedotažené do konce, nefunguje. Již jsem přešel na Google dokumenty, kontakty a kalendář mám 2 měsíce také u Google. Windows phone pomalu dosluhuje.... Spoustu otravných chyb, maličkostí, které řeší velmi dlouho nebo vůbec.
Vrcholem bylo, když jsem se musel na Outlook.com připojovat přes VPN z Kanady, z ČR to asi 3 měsíce nefungovalo. Díky moc, už nechci.

Wunderlist super, asi proto že zastavili vývoj, tak to nemůžou dodrbat. Je to otázka času - budu si muset najít náhradu.

Nemám už ani chuť něco od nich něco nového zkoušet.
M.
Je vidět že s telefonem nic neděláš. Proste android je na tohle hodně blbý.
V PC viry nemám ten funguje uz 6let bez přeinstalace a velice svižně a bez problemů. A to na PC dělám hodně veci i na netu jsem kdekoliv a viry žádný.
Androidu stačí blba zavirovana aplikace a je hotovo. A za to že to obsahuje vir za to opravdu nemůžu neni to rukama ja ten vir tam nedal k te aplikaci. A ze antiviry na android jsou k ničemu a nic nepoznají nenajdou není taky moje chyba.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze