„Jsme rádi za konkurenci,“ říká Slack na Microsoft Teams

6

Microsoft již finišuje s vydáním komunikační aplikace Teams, tedy největšího soka Slacku. Pro mnohé uživatele se začátkem příštího roku objeví nová možnost komunikace v týmu a Slack by se tedy měl před softwarovým obrem třást. Slack se ale nebojí. Na svých stránkách a také v The New York Times zveřejnil otevřený dopis pro Microsoft.

Slack

Hned zprvu Slack gratuluje Microsoftu ke spuštění nové služby a vyjadřuje radost z nové konkurence. Již začátek je tak minimálně diskutabilní, ale Slack pokračuje a jako přítel dává dobré rady. Jak moc je vlastně redmondští potřebují?

TIP: Unikají snímky Microsoft Teams pro iOS: práce v týmu i z telefonu

Dobře míněné rady ale nevyznívají až tak přátelsky. Slack dává na odiv úspěch své aplikace, soustředění se na detaily, péči o zákazníky, provázané aplikace a znalost svých uživatelů. Naproti tomu poukazuje na nedostatky, které by měl mít Microsoft ve svém repertoáru, jako je menší orientace na zákazníky kvůli obrovskému softwarovému portfoliu, nasazování mnoha funkcí, z nichž ne všechny bývají okamžitě použitelné a propracované.

V naprostém závěru Slack upozorňuje na již široké spektrum uživatelů, úspěchů, milníků, načež hned na to zakončuje dopis opětovným uvítáním Microsfotu na poli nové komunikace. Nechybí ani vyjádření obdivu a zopakování radosti z konkurence. Celý dopis si můžete přečíst na oficiálních stránkách.

Stáhnout Slack

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Mac App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: thenextweb.com, slackhq.com

Diskuze ke článku
Michal Bouška
Michal Bouška
Nepošlou Microsoftu dort? :)
ANO
Nevim, jestli se jim kvuli takove bullshit reklame s jednoznacnym podtextem vyplatilo investovat do celostrankove reklamy ..... ehm ....
Jinak nevim proc zacatkem roku? Ja si teams stahl uz pred chvili a dokonce to vypadalo, ze se to prihlasi k firemnimu uctu, ale chybka .... takze pristupny uz je.
A co se tyce slacku .... ja teda nevim, jestli je to treba zadarmo nebo neco, ale v enterprise prostredi je firemni standardar skype for business alias lync.
pat
Podla mna to je trapne, akoby sa bali.
Take detske, gratulujem, vitam Vas a neviem co este a v zapati my sme lepsi, velka korporacia sa nemoze sustredit na detaily apod. Napisane zjednodusene

Ironicke, trapne, detske.
To patri medzi detska do skoly take odkazy :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze