Microsoft Snip: výstřižky ještě inteligentnější

4

Výstřižky od Microsoftu nejspíše občas používá každý. Microsoft nyní uvedl betaverzi jejich rozšířeného vydání. V ní můžete pořídit nejenom screenshot obrazovky nebo jeho části, ale dále s ním pracovat, třeba z něj udělat zajímavé video.

Po spuštění se u horního okraje obrazovky objeví vysouvací ovládací panel, jeho první ikona spustí tvorbu výstřižků. Zajímavá je lupa, která se objeví u kurzoru, takže můžete velice přesně zacílit. Jinak je postup stejný jako o běžných Výstřižků, které jsou součástí Windows.

Prostředí programu je jednoduché.

Novinkou je ale následný editor. Zde můžete pořízený výstřižek různě vyzdobit, ale co je ještě zajímavější, že si proces můžete i nahrávat a doprovodit jej svým komentářem. Funkce se tak skvěle hodí pro ty, kteří vytvářejí nějaké tutoriály, případně se jen někomu snaží vysvětlit, jak provést nějakou operaci. Výsledek se pak uloží jako MP4 video, které můžete následně odeslat nebo sdílet.

Program pro Windows si můžete stáhnout z tohoto odkazu.

Zdroje: mix.office.com

Diskuze ke článku
Afro
Dokud To neumí samo nahrát někam a hodit odkaz do schránky, tak nejlepší zustane nejlepší ctrlv.cz
Jiří Kapr
Jiří Kapr
Nechápu proč je to klasická x86 (.exe) aplikace. Proč to není nová univerzální aplikace pro Windows 10. Takhle si to nemohu instalovat na svou Lumii 1320 s Windows 10 mobile. Úplně to boří koncept jednoho systému s univerzálními aplikacemi. Přesně to popírá režim continuum u Lumia 950 (xl). System, který vypadá jako desktop, ale není to desktop, takže tento nástroj by se při použití telefonu jako počítače hodil, ale zase máte smůlu. Vrací se stejný problém jako v roce 2012 s Windows RT. Stále je to o tom, že levá ruka neví, co děla pravá.
Michal Motyčka
Michal Motyčka
pridanych funkci minimum, jedine, co tu dava smysl je knihovna screenshotu. Ale to podstatne a to nastaveni atributu pri ukladani chybi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze