Microsoft si patentoval přesnější ukazatel stavu baterie

Microsoft si patentoval přesnější ukazatel stavu baterie
  • Neukazuje pouze procenta, ale i zbývající čas
  • Odhadovaný čas se liší podle scénářů využití

Microsoft je zpátky ve světě mobilních telefonů. Stejně tak se mohutně angažuje v oblasti přenosných počítačů a jeho poslední ohebný počin se chlubí plánovanou tloušťkou 5,6 milimetrů. Všechno to tedy znamená, že bude vyvíjen velký tlak na baterie a jejich vlastnosti.

Dokud se nedočkáme nějakého opravdu revolučního řešení, zbývá jít cestou rychlejšího nabíjení a lepší správy spotřeby. Malý dílek do této skládačky dodá i Microsoft, který si podle windowsunited.de patentoval nový a pokročilý způsob měření. Ten vám ukáže nejenom zbývající „procenta“, ale také čas. Ne však pouhý odhad založený na předchozí spotřebě, ale konkrétní údaje odvíjející se od míry využívání. Tolik dostanete hovoru, tolik surfování na webu, tolik sledováním streamovaných médií a tolik při použití úsporného módu.

Microsoft baterie

I když lze podobného výsledku dosáhnout i nyní za pomocí aplikací třetích stran, případně u některých nadstaveb operačních systémů, rozhodně by neškodilo, aby se podobně detailní informování stalo standardem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze